Když se tohle některé dívky, které měly šanci postoupit do finále, dozvěděly, tak se raději snu stát se Miss dobrovolně vzdaly!

Ano, je to pravda. Tím se selekce do finálové desítky zúžila. Letošní finalistky jsou ty, které byly ochotny tuto smlouvu podepsat. Neměly co ztratit, většina z nich ani žádné modelingové zkušenosti neměla,“ řekla deníku Aha! jedna z letošních finalistek.

„Netuším, jak to měly předchozí ročníky, ale já jsem odevzdávala dvacet procent a byla zavázaná na dva roky,“ prozradila deníku Aha! finalistka z roku 2013. Na sobotní afterparty po finálovém večeru si jedna z finalistek dokonce oddechla, že se neumístila. „Letos je spíš podle mě výhra nevyhrát,“ usmívala se tajemně.

Video
Video se připravuje ...

Lesk: Tajemství České Miss 2016: Vyhrály zmlácená, ustřelená a napůl slepá! Blesk TV

Majitelka České Miss Marcela Krplová tvrdí, že dívky neumějí pořádně číst. "Ve smlouvě je ustanovení ve věci výše provize deklarováno jako smluvní. Nejvyšší provize, kterou jsme vítězkám ročníku 2015 účtovali, byla ve výši 25 %. Průměrná výše provize je naprosto běžná. Částka 70% je ve smlouvě uvedena pouze pro případ sporů, poškození partnerského plnění, kdy pro určitost smlouvy je nutno částku přesně pojmenovat. Bez takového pojmenování se smlouva stává neurčitou, tedy neplatnou," tvrdí Krplová.

Co na to právnička?

Co na to právnička JUDr. Lucie Hrdá? "Obecně platí smluvní volnost a co se podepíše v omylu nebo pod nátlakem, je platné."

Švantnerová nepodepsala

Měla z peněžního pekla štěstí. „Jako úřadující Miss jsem ve smlouvě měla, že České Miss musím odevzdat dvacet procent z výdělků. Ale vzhledem k tomu, že mi moc práce nedohodili, tak jsem moc peněz neodevzdala. Většinu kšeftů jsem si domluvila sama,“ svěřila deníku Aha! loňská vítězka Nikol Švantnerová (23) s tím, že ještě získala starou smlouvu, kterou podepsala v semifinálovém kole. Po korunovaci za ní z České Miss ale drze přišli se smlouvou novou s výše vypsanými hroznými podmínkami, a tu prý kráska odmítla podepsat.

Video
Video se připravuje ...

Loňská Česká Miss Nikol Švantnerová už nemusí mlčet! O nedostatku peněz, práce i strachu! Markéta Reinischova, Jan Jedlička

Miloš Zapletal: Na Miss se nedívá!


Českou Miss v Česku v podstatě založil. Miloš Zapletal (73) se na ni ale už léta nedívá, prý z osobních důvodů. „Víte, já bych se k České Miss nerad vyjadřoval, ani pochvalně, ani kriticky, protože neznám souvislosti. Za mých dob jsme dívkám účtovali standardních 20 %,“ řekl deníku Aha! Zapletal s tím, že vítězkám tehdy garantovali určitou práci přes jejich sponzory. „Kolik peněz to tehdy bylo, si už nevzpomínám, odešel jsem z tohoto prostředí asi před deseti lety,“ říká Zapletal.

VŠE O ČESKÉ MISS 2016 SE DOČTETE >>> ZDE!!!

Fotogalerie
8 fotografií