„Zrušil u nás dvě představení. Kdy bude hrát, nevíme, hned tak to asi nebude...“ dodal bez dalších podrobností manažer divadla, kde má Polívka na repertoáru hru Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho.

Takové oznámení nikdy nevěstí nic dobrého, Blesk se ale záhy dobral pravdy. „Fakt to není nic smrtelného ani nakažlivého! Něco ho v létě prostě kouslo, to je všechno. Je to borelióza,“ poslal uklidňující zprávu Polívkův manažer Ladislav Krapek.

„Bolka šíleně bolí klouby a hlava. Musí užívat antibiotika minimálně tři týdny. V nemocnici ale naštěstí není. Nehraje, ale všechno vyřizuje, zařizuje. To víte, on není zvyklý nic nedělat...“ dodal Krapek.

Kde Polívka boreliózu chytil, nevědí ani lékaři. „Klíště to rozhodně nebylo, spíš nějaká muška. Rozhodně chci zdůraznit, že borelióza není žádné infekční onemocnění, jak se mnozí domnívají,“ dodal ještě Krapek.

Divadlo Bolka Polívky v Brně se snaží i přes hercovu nemoc být v klidu. „Pan Polívka žádné představení nezrušil. První má koncem května. Že je nemocný? To my tady nevíme. V květnu ale rozhodně hraje,“ sdělili Blesku v Bolkově divadle v Brně.

Lymská borelióza

● Bakteriální onemocnění, ročně zasáhne asi 3500 Čechů.

● Typickým příznakem je červená skvrna v místě přisátí.

● Doprovázena je bolestmi hlavy, svalů a únavou, v pozdních stadiích dochází k chronickému postižení kloubů, nervového a kardiovaskulárního aparátu.

● Léčba je možná antibiotiky, očkování neexistuje.

Fotogalerie
6 fotografií