„Vašek žil na Žižkově, s dcerou byl pořád v kontaktu. A asi před čtyřmi lety si ho na Vánoce vzala domů. Byl už na tom hodně bídně, padaly mu zuby, byl vyzáblý. Najednou zkolaboval. Dcera ho okamžitě převezla do mělnické nemocnice,“ svěřila se po hercově smrti exmanželka Václava Sloupa Alena.

Herec léta trpěl těžkou cukrovkou a vyšetření zjistila, že si minimálně půl roku nepíchal předepsaný inzulín. „Nikdo neví proč, ani Verunce to neřekl. Podepsal si tím svůj ortel. Už se o sebe nemohl starat sám, a tak mu dcera zajistila dům seniorů v Libochovicích,“ prozradila paní Alena. Tam herce skvěle opečovávali. Také se mu tam dlouho zdravotně dařilo. Začátkem července se mu ale udělalo zle. Převezli ho do nemocnice v Litoměřicích.

Pravidelně za ním jezdila jediná dcera Věra. „Upadl na tvář a poranil si obličej. Byl to následek mrtvice, kterou ale v nemocnici nezjistili. Vaška pak ani neléčili a vrátili ho do Libochovic,“ říká Sloupová. V domově seniorů se hercův stav zhoršil. „Sanitka ho za 2 dny opět vezla do nemocnice v Litoměřicích. Tam 18. července 2014 zemřel,“ popsala situaci Alena Sloupová.

Hercova náhlá smrt rodinu zaskočila. „Nikdo s tím nepočítal. Vašek se moc těšil na svatbu vnučky, která proběhla o 14 dní později,“ řekla Sloupová. Vysvětlila, proč bylo hercovo tělo v tichosti zpopelněno a rozloučení proběhlo jen v rodinném kruhu. „Rozhodla tak dcera a já s ní plně souhlasím. Je s podivem, že ti, co volají po oficiálním pohřbu, ho v domově nikdy nenavštívili. I z toho důvodu se dcera rozhodla pro soukromý obřad a já ji plně podporuji,“ dodala Sloupová.

Fotogalerie
5 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Václav Sloup (+78) před smrtí: Takhle s ním laškovaly sestřičky! Hana Zejdová, Alexandr Malachovský