Lehké dětství ovšem neměla! Když byly Ivaně čtyři roky, její rodiče Blanka (59) a Petr Macháčkovi (†63) se rozvedli. Rok nato srazilo auto jejího 7letého bratra Přemysla. Po třech dnech v nemocnici zemřel, s mámou tak zůstaly samy dvě.

„Později si maminka našla přítele a pro mě to byl další táta. A pak se narodil můj milovaný bráška Pavel,“ zavzpomínala Gottová a pochlubila se Blesku hned dvěma snímky se svým sourozencem. „Bratr pracuje jako ortoped v Opavě, je ženatý a má dvě krásné dcery,“ prozradila Ivana.

Další fotka, kterou Ivana našla v rodinném albu, je z roku 1977, kdy jí byl rok (Karel byl v té době už legendárním zpěvákem, ve stejném roce dokonce dostal titul zasloužilý umělec). V obýváku se budoucí manželka národní ikony evidentně snaží v pleteném svetříku chodit, přitom cosi říká a ukazuje rukou.

Právě tady asi začala mít Ivana herecké sklony. „Vždy jsem chtěla být herečkou. Jako malá jsem hrála v opavském divadle a chtěla jsem se dostat na konzervatoř. Jenže rodiče, kteří pracovali v nemocnici, ze mě chtěli mít doktorku. Tak jsem studovala zdravotnickou školu,“ svěřila Gottová. Znalosti ze školy teď uplatňuje během péče o svého manžela, který kvůli rakovině mízních uzlin podstupuje sérii chemoterapií.

Zatímco Ivana v rodinné tradici nepokračovala a po zdravotnické škole pracovala v nemocnici jako sestřička jen necelý rok, bratr Pavel je uznávaným ortopedem. V letech 2002 až 2008 studoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové, v roce 2014 pak získal atestaci z ortopedie a traumatologie pohybového ústrojí. Momentálně působí na ortopedii ve Slezské nemocnici v Opavě. V roce 2013 se oženil s přítelkyní Michaelou, s níž má dvě dcery.

A jak vlastně Gottová oslavila 40. narozeniny? Jubileum nejubileum, na velký narozeninový mejdan nemají doma vůbec myšlenky. „V dohledné době oslavu svých narozenin neplánuji,“ napsala ve středu Blesku Ivana Gottová. Manželův zdravotní stav a boj se zákeřnou nemocí mají samozřejmě přednost.

Fotogalerie
14 fotografií