Na co sedl, tím si zadělal na problém. „V poli, kde byla vysoká tráva, před ní stála kamera a za trávou byly koleje, na kterých byl houpací jelen, který byl vysoký cca 1,5 metru. Zezadu mě tlačili dva filmaři a já se měl během jízdy na jelenovi houpat. Na poslední pokus jsem se rozhoupal tolik, že jelen vykolejil, já jsem letěl přes něj a jelen letěl za mnou,“ popsal drama Piškula.

„Jeho paroží se mi zapíchlo mezi nohy, dost jsem se vyděsil a celý štáb taky ani nedutal. Naštěstí se mi ale nic nestalo, ale bylo to o centimetry,“ práskl Blesku představitel Matěje. Horor v sedle zažili ale i Tomáš Klus (31) a Vojta Dyk (32).

„Těsně u zámku, kam jsme měli přijíždět, byl asi kilometrový sráz a všichni se báli, aby se nám nesplašili koně a neskočili s námi dolů. Tuto scénu jsme opakovali asi třikrát a sám jsem byl rád, když jsme dotočili.  Nebyl to příjemný pocit, když víte, že zvíře neumíte ovládat, prozradil Piškula, se kterým se při jiné scéně kůň dokonce splašil.

Problém s koňmi nastal, i když na nich herec neseděl. „Dostal jsem mladého hřebce. Byl ještě docela živý a hrozilo u něj největší nebezpečí, že bude zlobit. Neustále čůral a my jsme kvůli němu museli vždy přerušit záběr. Byl to takový stále nadržený,“ prásknul Piškula.

Vánoční pohádky
Autor: Blesk

Fotogalerie
7 fotografií