Koncem října lékaři Karlu Gottovi diagnostikovali rakovinu mízních uzlin. Jen pár dní na to, konkrétně 3. listopadu, zpěvák podstoupil první chemoterapii, kdy mu podle německých médií lékaři tlumili bolest morfiem. Léčebný cyklus trval přesně 14 dní. Patnáctý den byl Gott propuštěn domů.

Se svou rodinou a v domácí péči své ženy Ivany Gottové zůstal slavík celých 12 dní. V neděli 29. listopadu, tedy den po Slavících, Gott s rodinou ještě poobědval a pak nastoupil znovu do nemocnice na druhý cyklus chemoterapií.

Pokud by léčba i nadále probíhala v dvoutýdenních cyklech a jeho zdravotní stav by se nehoršil, má zpěvák velkou naději, že vánoční svátky si užije doma s manželkou a dcerami. To je v těchto dnech Gottova největší motivace pro uzdravení. Celkem ho čeká ještě sedm cyklů, kdy by léčbu měl dokončit koncem dubna.

Přesné datum, kdy Gott nastoupí další léčbu, ale vědí jen jeho ošetřující lékaři. „Zpravidla bývá až osm cyklů a přestávky mezi nimi jsou individuální. Vše záleží na odezvě léčby, na krevních obrazech, na laboratorních výsledcích každého pacienta. Podle toho se pak také určuje další průběh léčby. Nelze to takhle obecně vypočítat. Pan Gott je ale v těch nejlepších rukou a já věřím v jeho brzké uzdravení,“ řekl Blesk.cz internista, onkolog a hematolog prof. MUDr. Pavel Klener. A my se k němu přidáváme.

Fotogalerie
9 fotografií