Manželka ministra financí Andreje Babiše Monika si potrpí na značkové věci a netají se tím, že velmi ráda nakupuje. A aby jí šatna nepraskla ve zdech, tak ráda kousky, které už nenosí, daruje do bazaru, jehož výtěžek jde na charitu.

Většinou dává značkovou kabelku, šaty nebo boty. Letos tomu nebylo jinak, do bazaru věnovala růžové lodičky od Prady, které se daly pořídit za dva a půl tisíce korun! Největší donátorkou je podnikatelka Tamara Kotvalová, která darovala bílou bundu z hada, patery šaty nebo deset párů bot.

Modelka Pavlína Němcová svůj šatník ochudila o čtyři krabice oblečení. Většinou šlo o topy, kalhoty, svetříky a rovněž šaty.

Poprvé se akce zúčastnila manželka miliardáře Karla Komárka Štěpánka. Ta kromě svého šatníku probrala i manželův. „Přinesla několik obleků nebo košil, takže i pánové mají šanci nakoupit,“ svěřila se Blesk.cz pořadatelka akce Bára Nesvadbová. I ta darovala deset párů bot, lesklou péřovku Prada nebo několikero šatů. „Je to vždy měsíc sbírání, prošení, ježdění po kamarádech a klientech a pak přijde sladké finále. Věřím, že i letos bude slušný výtěžek, který jde na pomoc handicapovaným dětem,“ dodala Bára.

Pozadu nezůstaly ani české módní návrhářky Liběna Rochová nebo Taťána Kovaříková. Modely se dají pořídit od pěti set korun. Bazaar Charity startuje ve středu v 16 hodin v galerii DSC Art Depo na Václavském náměstí.

Fotogalerie
7 fotografií