„Ano, mohu potvrdit, restauraci ve Švýcarsku jsem se rozhodl prodat. Je mi to velmi líto, protože s ní mám spojenou spoustu vzpomínek. Jednou z nich je i svatba s mou manželkou Zdeňkou,“ potvrdil deníku Aha! šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Také ale uvedl, že ho k prodeji restaurace rozhodně nevedla žádná finanční krize.

Podnikání v zahraničí a vedení restaurace na dálku není žádný med. „Není jednoduché vést podnik na dálku. Cizinec to nemá už vůbec jednoduché. Pokaždé, když jsem tam přijel, jenom jsem přemýšlel, jak to tam udělat lepší. Byla to nejkrásnější restaurace, jakou jsem kdy měl,“ uvedl smutný Pohlreich v rozhovoru pro Živnostenskélisty.cz.

Důvodem, proč se musí kuchař rozloučit se svým podnikem, tedy rozhodně není nedostatek peněz. „Šlo čistě o obchodní rozhodnutí, které bylo těžké udělat. Muselo přijít, protože připravujeme velký projekt v Praze. Jediné, co mohu zatím prozradit, je, že se jedná o restauraci, ale další detaily neprozradím, protože konkurence nikdy nespí,“ uvedl.

Důkazem toho, že švýcarská restaurace pro kuchaře mnoho znamenala, je i fakt, že nebyl schopný přijet a osobně odevzdat klíče. „Nedokázal jsem se rozloučit, nejsem sice sentimentální, ale je mi to velmi líto a určitě se na toto krásné místo vrátím. Odcházím s radostí, protože za těch pět let jsem se toho v této restauraci spoustu naučil,“ dodal.

Fotogalerie
6 fotografií