Herečka Bára Hrzánová, která je známá například z filmu Requiem pro panenku nebo snímku Spiklenci slasti, konečně probořila hradbu mlčení a vyjádřila se ke kauze kolem kómatu Jana Hrušínského, které mělo být způsobeno jejím chováním.

„Těsně před tím, než jsem měla jít na jeviště v Divadle Na Jezerce, se Honza Hrušínský přitočil s otázkou, jestli bych nechtěla svoji roličku v Aristokratce (divadelní hra; pozn. red.) alternovat. Říkám, že fakt nechtěla, protože to je poloviční zkoušení, pak se to bude hrát dvakrát do měsíce, a já tedy maximálně jednou, to bych tu roli raději nedělala,“ vysvětlila herečka v rozhovoru v časopise Reflex.

„Honza povídá: Tak fajn. Beru tě za slovo, doufám, že ti to nevadí. Mně se rozbušilo srdce,“ uvedla dále herečka. Také vysvětlila, proč ji návrh na alternaci tolik vykolejil. Velkou roli hrály praktické důvody ohledně času a malého počtu vystoupení. „Nejvíce mě ale naštvalo, že jsem Jezerku vnímala jako přátelské divadlo, kde se takové šachy s lidmi nehrají,“ uvedla.

A tak spolupráce Báry Hrzánové a jejího manžela, herce Radka Holuba, s Divadlem Na Jezerce skončila. „Přes noc jsem Radka musela uklidňovat, bála jsem se nějaké neuvážené fyzické akce. Na druhý den jsme Honzovi společně oznámili, že Na Jezerce už nic nového zkoušet nebudeme,“ dodala Hrzánová.

I když se Jan Hrušínský po probrání z bezvědomí snažil s herečkou usmířit, nepovedlo se mu to. Napsal jí a jejímu manželovi dopis, kde si ale neodpustil situaci připomenout. „(...)Největší moudrost asi je, když člověk ví, kvůli čemu se má v životě nasrat. (...) Možná nějaká blbá válka nebo zlá, zákeřná nemoc, ale Báro, alternace...?“

Jan Hrušínský upadl do kómatu poté, co se mu udělalo špatně přímo na prknech, co znamenají svět. Návštěvu lékaře ale odkládal – do krčské nemocnice dorazil za pět minut dvanáct. Praskl mu žlučník, tepna, a navíc dostal zápal plic. Dvanáct dní ho lékaři udržovali v umělém spánku. Dnes už je herec však čilý a zdravý a opět se věnuje naplno své herecké profesi a řízení divadla.

Fotogalerie
8 fotografií