Hřebejkovy filmy Pelíšky a Pupendo jsou širokému publiku dobře známé. Ale tady jde o jiný snímek. O poznání starší a spojený s jiným režisérem. Eva Holubová za svou kariéru spolupracovala v řadě případů s Tomášem Vorlem, se kterým také točila svůj vůbec první film. Jmenoval se "To můj Láďa" a poprvé byl promítán v roce 1981.

"Je to můj první film. Promítali ho i na studentském filmovém festivalu v Karlových Varech. Poprvé jsem se viděla na obrovském plátně největšího varského promítacího sálu v Termálu. Na závěr festivalu. Jako poslední film. Vorel mne držel za ruku a nahlas říkal dokola: ´Ty jsi tak krásná, ty jsi tak krásná," zavzpomínala si nyní na svém Facebooku Eva Holubová.

Herečka reagovala již tehdy po svém. "Pohlcená rozpaky a studem jsem ho nevybíravými slovy okřikovala, ať drží hubu. Když filmeček skončil, všichni povstali a tleskali. Taky jsme vstali, aby to nebylo blbý, že jediní sedíme, stáli jsme tam mezi diváky, zavaleni potleskem, chvěla jsem se, třásly se mi nohy, brečela jsem," popsala své dojmy z filmové premiéry. 

Jak už to k mládí patří, úspěch se musel zapít. "Pak už si nic nepamatuju, nějakej mejdan na Goetheho vyhlídce či kde, potřásání rukou a nesrozumitelné lichotky v jazycích, kterým jsem nerozuměla... pařba, ráno krásná kocovina... a život běžel dál," dodala Holubová a pochlubila se dobovými snímky právě s režisérem Vorlem, se kterým později spolupracovala třeba na Pražské pětce, Kouři, Cestě z města či Gymplu.

Holubová si však za svou kariéru již stihla zahrát pod řadou známých režisérů. Třeba v Renčově Requiem pro panenku, Poledňákové Líbáš jako bůh či Vieweghově Účastnících zájezdu. Zahrála si však i v Troškově Doktorovi od jezera hrochů.

Fotogalerie
12 fotografií