Hned po Vánocích čekal Martu Jandovou koncert ve Stuttgartu, kam se chtěla dostat letadlem. Jenže kvůli sněhové kalamitě byl její let z Prahy do Frankfurtu po pěti hodinách marného čekaní na letišti nakonec zrušen. „Když už jsme konečně mohli letět, vypršela pilotovi létací doba, prostě průser. Tak zpátky pro kufr, půjčila jsem si auto za patnáct tisíc a jela do Norimberka. Za hranicemi začala Sibiř. Sněžilo ostošest, na dálnici už leželo několik čísel sněhu a já se staženou prdkou, aby se mi nic nestalo a abych stihla vlak, frčela vypůjčeným mercedesem,“ svěřila se Jandová se svým nešťastným výletem. Jenže tím to nekončilo.

Stihla jsem to super, i natankovat, najít garáž, zamknout auto, hodit klíče do kaslíku, když jsem si všimla, že nemám kufr. Ten byl zamčený v autě,“ sypala si Marta popel na hlavu a trnula strachy, že koncert nestihne.  Nakonec si v malém obchodě koupila nějaké oblečení, kafe a housku a pospíchala na vlak. Před koncertem už jí zbývalo jen pár minut na to, aby si upravila vlasy, zavázala tkaničky, vzala mikrofon do ruky a makala na jeviště.

Nebyla však jediná, kdo se na koncertě potýkal s problémy. Její otec Petr Jandaměl koncert ve Špindlerově Mlýně, kde během jejich vystoupení náhle vypadl proud. Zaražený Janda si nejprve myslel, že je zradila technika, a tak ji zkoušel znovu nahodit. Bez úspěchu. „Trvalo to asi čtvrt hodiny, ale Janda situaci zvládl s nadhledem. Bavil nás, a dokonce si nechal z publika poslat na pódium pivo,“ řekl Blesk.cz jeden z fanoušků kapely Olympic. Pivo Janda dostal od přítele své bývalé manželky Martiny Jandové Jaroslava Urbana. Jakmile ve Špindlu nahodili znovu proud, vystoupení legendární kapely mohlo pokračovat.

 

Fotogalerie
12 fotografií