Preissovi se o tom, že jejich syn chtěl skoncovat se životem (Blesk včera informoval jako první), okamžitě dozvěděli a byli zoufalí.

Věděli, že se jejich syn léčí s psychickými problémy, tohle už na ně ale bylo příliš. A tak začali jednat!

Pro syna si přijeli domů včera po poledni. Zatímco matka Jana pomáhala Martinovi sbalit tašku, otec Viktor ještě vyvenčil jeho psa. A jelo se na Psychiatrickou kliniku 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice u Karlova náměstí.

Herec, dříve známý hlavně jako jeden z moderátorů televizní soutěže Chcete být milionářem?, si je zjevně vědom, že se musí léčit.

Video
Video se připravuje ...

Preiss na psychiatrii kvůli sebevraždě! A Miss bouraly! Blesk TV

Není nebezpečný

Hádku s manželkou, herečkou Národního divadla Martinou Preissovou (39), řešit tím, že vezmu nůž a oznámím, že se jdu do lesa zabít, normální skutečně není. Štěstí, že jejich dvě děti v tu chvíli nebyly doma!

Manželka v neděli večer duchapřítomně okamžitě zavolala tísňovou linku, policie Martina našla a se záchrankou ho odvezla na internu pražské Thomayerovy nemocnice.

Odtud ho, jakmile zjistili, že už není nebezpečný ani sobě, ani svému okolí, propustili domů. Od včerejška je Martin v péči psychiatrů.

Prokletí herecké rodiny?

Vypadá to, že se u Martina Preisse objevily podobné zdravotní problémy jako u jeho slavného otce.

Viktor Preiss si dodnes nese následky z traumatu, které prožil v dětství, když ho rodiče odložili do dětského domova.

Kvůli tomu má někdy problémy vystupovat v divadle. „Nečekaně mě zradily psychické i fyzické síly,“ svěřil se Viktor Preiss před časem.

Blesková zpráva

Martin Preiss je známý také ze seriálu Doktoři z Počátků.

Psychiatr Cimický: Nejdůležitější je psychoterapie!

Podle Jana Cimického (66) teď Martina čeká zhodnocení anamnézy včetně testů nálad a vnitřních impulzů. Nejdůležitější je ale psychoterapie. „Snažit se pacienta zase dostat do životních kolejí, ze kterých sklouzl,“ říká psychiatr. Hospitalizace může trvat několik dnů, ale i víc.

Psychiatři VFN na Karlově náměstí mají s léčením celebrit poměrně značné zkušenosti. Několikrát zde byl hospitalizován například zpěvák Petr Muk (†45) nebo jeho kolegyně Iveta Bartošová (†48).

Poprvé v roce 1993, kdy žila s Ladislavem Štaidlem (69) a předávkovala se prášky. Štaidl ji totiž právě opustil, protože jí přišel na nevěru s Rudolfem Hrušínským nejml.


Fotogalerie
15 fotografií