Herec známý jako hodný bankéř z reklamy Tomáš Měcháček si na vlastní kůži vyzkoušel, jak složité je skákat na kladině. V humorné divadelní grotesce Jak se Husákovi zdálo, že je Věra Čáslavská totiž ztvárňuje sedminásobnou olympijskou vítězku ve sportovní gymnastice Věru Čáslavskou, která ho během zkoušek pořádně drezíruje.

A nešetří ani Tomáše Matonohu, který "tančí" na kladině také, ale coby bývalý prezident Gustáv Husák. Kroky je Čáslavská naučí, ale o co má strach, je jejich mužství.

Všeobecně se ví, že když muž cvičí na kladině, tak jsou tam v nebezpečí jisté orgány. A vy právě, když se obracíte na to břicho, tak tam můžete dojít k újmě a kdyby jste tam měl poté něco říkat, tak byste měl mluvit sopránem,“ utahovala si Čáslavská z Matonohy, který se po kladině plazí v obleku a paruce.

Tomáš Matonoha jako Husák, který byl právě zvolen prezidentem Československa, a Tomáš Měcháček coby Věra Čáslavská, hrají dvě historicky významné postavy, které se v reálném životě nemohly názorově nikdy potkat. Čáslavská totiž v osudném roce 1968 podepsala známou protikomunistickou petici Dva tisíce slov, za což se jí Husákův režim "odměnil" znemožněním dalšího pokračování v kariéře.

Fotogalerie
16 fotografií