Bez jeho skladeb si večerníčky Pat a Mat a Příběhy včelích medvídků už ani neumíme představit. Skoumal také napsal hudbu k mnoha známým českým filmům, mimojiné Rozpuštěný a vypuštěný nebo Jára Cimrman ležící, spící.

Dlouhodobě spolupracoval například s Michalem Prokopem, kterému složil hudbu k hitu Kolej Yesterday. S Prokopem je  také pojilo přátelství. „Vytvořil nezapomenutelné duo s Janem Vodňanským. Byl také externím spolupracovníkem Československého rozhlasu,“ uvádí Český rozhlas, který o úmrtí hudebníka informoval. Poklonu zesnulému skladateli smekla i módní kritička Františka Čížková.

„Nevím, do jaké míry jej zná mladá generace, ale já na něj, Jana Vodňanského a Táňu Fišerovou před čtyřiceti lety chodila do pražského Činoherního klubu. Bylo to přinejmenším hřejivé osvěžení v době začínající mrazivé normalizace,“ uvedla Františka Čížková, když se o smrti Petra Skoumala dozvěděla.

 „Petr Skoumal byl hravý, všestranný a jeho suchý anglický humor uměl oslovit. A já věřím, že i v nebi se muzicíruje,“ vzpomíná Františka. „Tak ať je vám tam za pianem blaze, pane Skoumale!“ vzkazuje na závěr.

Fotogalerie
8 fotografií