Každý, kdo odcházel z večírku po premiéře pohádky Tři bratři, si v ruce nesl růžovou růži. Jen Táňa Vilhelmová musela mít zase něco navíc. Kromě květiny si v baru uloupila růžový střevíc, kterému však chyběl ten druhý do páru. Vilhelmová si z něho udělala večerního společníka.

Osamocené botě udělala čestné místo na baru a společně s ostatními herečkami, včetně Ivany Chýlkové, dumala nad tím, komu růžový střevíc chybí. A aby tam jen tak nestál, nejprve si z něho udělaly vázu na růže, později popelník. U toho Táňa vypila několik sklenek bílého vína a vykouřila minimálně jednu krabičku cigaret. Její milý Vojta Dyk stál opodál a lehce opilou Táňu s úsměvem pozoroval.

Když se Táňa díky vínu dostatečně uvolnila, začala u baru předvádět přímo gymnastické kousky. Sundala si vlastní střevíce a jednou nohou švihala do vzduchu tak vysoko, že se sotva udržela na té druhé noze. Zdaleka to ale nebyl jediný pohyb, který Vilhelmová na mejdanu předvedla.

Jen co Oldřich Kaiser vzal do ruku kytaru a pořádně se do toho obul, Táňa byla první, která na jeho společný duet s Dášou Vokatou, začala tančit. Tentokrát se ale místo roznožek pokusila o tanec zvaný „kozáček“. Marně. Bez pořádné stability a na vysokých podpatcích to zkrátka nešlo. Na mejdanu zůstala s Dykem jako jedna z posledních a rozdováděná Vilhelmová si bez bot zatrsala nakonec i s Vojtou. Pak zpěvák zavolal taxíka a milenci v půl třetí ráno odjeli domů.

Fotogalerie
16 fotografií