Gott pustil televizní tým do své pracovny, kterou si střeží jako oko v hlavě a pozve do ní opravdu málokoho. Aby tak ano. Místnost s klenutým stropem vypadá jako jeho svatyně. Všude na stěnách jsou jeho vlastní obrazy, knihovny přetékají knihami a polici visí loutky. Kytara napravo vypadá jen nedbale opřená, ale do interiéru zapadá skvěle.

Na stole má Gott klasickou knihovnickou lampičku se zeleným krytem. Nalevo je postavená obrovská fotka Ivany z posledních Slavíků. Uprostřed všeho trůní velký počítač.

„Už pracuji s počítačem. Když si ale nevím s něčím rady, zeptám se Charlottky,“ svěřuje zpěvák. Osmiletá dcera je prý vždycky udivena, proč se jí tatínek ptá na takovou jasnou věc.

„Jenže ona se už narodila v době, kdy děti k těmto věcem přistupují se samozřejmostí,“ míní Karel, který se nejdříve od techniky zarputile distancoval. „Potom jsem přišel na to, že se s elektronikou musím skamarádit, protože doba je taková,“ dodává.

Když se Slavík poprvé setkal s mailem a zapisoval si někoho adresu, vypadalo to asi takto: bleskzavináč.cz. Teď je ve své pracovně u počítače téměř denně a bravurně přijímá a odesílá maily, využívá internet, volá přes skype a ovládá práci na iMacu.