Markéta Fialová je léta jednou z předních tváří českého zpravodajství. Tomu je teď ale konec. Odteď přesedlá na jiný typ pořadu. Bude moderovat publicistický pořad Střepiny. „Nastoupí do nich od podzimní televizní sezony, zbytek června odmoderuje ještě Michaela Nová,“ řekl deníku Blesk zdroj z Novy.

Přesuny nastanou od podzimu skoro na všech moderátorských pozicích v televizi. Podle informací Blesku nahradí oblíbenou Borhyovou jiná blondýna. Po boku Reye Korantenga by tak hlavní zpravodajskou relaci TV Nova měla uvádět Kristina Kloubková. Televize však zatím mlží.

„Plánovaný odchodLucie Borhyové na mateřskou dovolenou přinese změnu v moderátorských křeslech. V tuto chvíli probíhají interní diskuze o několika možných variantách. O moderátorovi, který zastoupí v době nepřítomnosti Lucii Borhyovou, budeme včas informovat. Diváci se mohou i nadále těšit na oblíbené tváře televizních novin, rozhodně neplánujeme ukončení spolupráce s žádným ze stávajících moderátorů,“ řekla Blesku PR manažerka Novy Anna Suchá.