Jak vypadalo novácké Počasí doposud?

Video
Video se připravuje ...

Karla Mráčková Nova TV

„Vizualizace Počasí včetně map s očekávanou teplotou a symboly se v minulosti ve virtuálním studiu tzv. „klíčovala“ na modré nebo zelené pozadí. Ve vyspělejších studiích je za moderátorem obrazovka zobrazující potřebnou grafiku a moderátor jí ovládá dotykem. Televize Nova ale nyní dává předpovědi počasí zcela nový rozměr. Grafika a mapy počasí na nadcházející dny budou řízené pohybem a gesty moderátora,“ uvedl Alan Záruba, šéfgrafik zpravodajství a publicistiky skupiny Nova.

Podívejte se na video, jak bude Počasí vypadat od neděle 23. března.

Video
Video se připravuje ...

Počasí TV Nova Nova TV



Nové Počasí přinese divákům neobyčejný vizuální zážitek a přehledné zprostředkování informací. „Jedná se o sofistikovaný systém pro interaktivní ovládání grafických prvků samotným moderátorem, respektive jeho pohybem a gesty, který využívá progresivní technologii Kinect. 3D senzor snímá a rozpozná jeho pohyb a tak řídí grafiku na televizní obrazovce. To vše bez dotyku,“ uvedl Petr Josefus, vedoucí Real Time grafiky TV Nova.

Že by se na Nově inspirovali filmem Minority Report, v němž podobně "čaroval" Tom Cruise? Uvidíme, nakolik do jeho ladných gest vklouzne takový Michal Jančařík...

Minioity Report
Autor: internet