Nehádali byste jí sedmdesát, přitom stojí na prahu osmdesátky a z půvabu, jemuž vděčí za úspěch, neztratila ani špetku. Uhrančivou Italku krása provázela celý život a i v pokročilém věku může být na svůj vzhled právem pyšná.

Synonymum krásy

Sophia Lorenová je pro mě stále synonymem krásy, talentu, přitažlivosti a smyslnosti. Jsem ráda, že legenda stříbrného plátna zavítá díky České Miss i do České republiky,“ říká ředitelka soutěže Michaela Maláčová (42).

Kouzla s časem

„Je to dáma, která má co říct současným ženám bez ohledu na běh času. Je dobrým příkladem toho, jak lze s krásou a talentem celoživotně zacházet,“ dodává ředitelka České Miss, jejíž pozvání do poroty v minulých letech přijali například Alain Delon (78), Ivana Trumpová (65), Claudia Cardinale (75) nebo Jean Claude Van Damme (53).

Finále České miss se koná v sobotu 29. března v karlínském divadle v Praze, přenos zajišťuje televize Prima.

Soutěže krásy zná: Vicemiss Řím 1950!

Těžko by Maláčová ve světě hledala příhodnějšího hosta. Patnáctileté Sophii změnila život právě soutěž krásy. A to přitom v dětství neměla zrovna na růžích ustláno. Narodila se jako nemanželské dítě a vyrůstala s matkou a se sestrou v chudých podmínkách. Díky titulu Vicemiss Řím 1950 se seznámila s producentem a budoucím manželem Carlem Pontim (†94), který tehdy seděl v porotě a s nímž zůstala až do konce jeho života. Ponti ji prosadil do filmu, už v roce 1953 zářila jako Aida.

Hrát už nebude

Od té doby šla Lorenová z filmu do filmu. V roce 1960 ztvárnila hlavní roli ve filmu Horalka, která jí vynesla světovou slávu i Oscara za ženský herecký výkon v hlavní roli. Čeští diváci si ji jistě pamatují z komedií Včera, dnes a zítra (1963) a Manželství po italsku (1964), nebo dramat Verdikt (1974) a Zvláštní den (1977). S herectvím už sekla a dnes žije spokojeně střídavě v Kalifornii a ve Švýcarsku.

V 71 letech fotila kalendář Pirelli!

Jiné se po sedmdesátce halují do šátků a neforemných tunik, Sophia Loren má ale pořád co vystavovat. Dokázala to ještě v roce 2007, kdy se ve svých 71 letech svlékla do spodního prádla a nafotila sérii uměleckých aktů pro kalendář Pirelli!