Česká televize na jaro chystá úplně novou show Nejchytřejší Čech. Aby si zajistili sledovanost, vsadili na bývalou hvězdu Novy a ostříleného moderátora Romana Šmuclera. „Jsme rádi, že se nám roli moderátora podařilo obsadit Romanem Šmuclerem. Roman je nesmírně inteligentní, bystrý a vtipný a taková by měla být i naše show," sdělil ředitel programu České televize Milan Fridrich.

Šmuclerovým sekundantem v roli „pouličního vědce“ se stane herec Jiří Havelka. Soutěž bude probíhat pět sobotních večerů. Výherce si odnese 1 milion Kč. „Předmětem soutěže o titul Nejchytřejší Čech a jeden milion korun totiž nejsou znalosti, ani talent, ale míra bystrosti a schopnost rychlého úsudku. Jde o velký test komplexní inteligence, kterého se může zúčastnit jednoduše každý," prozradil vedoucí projektu Aleš Ulm.

Romana Šmuclera v devadesátých letech jedni oslavovali, druzí jím opovrhovali. Na trh totiž přišel s úplně novým pořadem Tabu. V něm rozebíral spolu se svými hosty homosexuální, násilnické či fetišistické témata. Kouzlo pořadu Romana Šmuclera spočívalo v tom, že jeho hosté byli vždy schováni za černou plentou, jelikož to byli násilníci a jiní kriminálníci.

Z Novy později odešel na Primu, kde moderoval pořad Milionář. Po půl roce však skončil a Šmucler zmizel z televizních obrazovek. Od té doby se naplno věnoval svému povolání stomatologa, v roce 2009 se stal lídrem politické strany Top 09 v Karlovarském kraji. Po roce z politiky odešel.

Fotogalerie
5 fotografií