Jestli chce Agáta Prachařová zjistit, jak bude ve stáří její milovaný manžel Jakub Prachař vypadat, měla by se podívat na Krkonošské pohádky. Jakub totiž po jeho představiteli a dědovi Iljovi Prachařovi zdědil na chlup stejné rysy.

Kromě vzhledu Jakub po svém dědovi zdědil i vlastnost, se kterou se pere celá jejich rodina. „Někdy byl sobecký, někdy velkorysý. Tahle vlastnost je nám všem typická. Trochu sobeckosti v sobě mám já i můj otec,“ přiznal Prachař nejmladší v dokumentárním pořadu Příběhy slavných.

Rád by po dědovi zdědil i jeho vzdělanost a sečtělost, v čemž má podle svých slov velké mezery. „Jediný, co mě mrzí, že tak málo mluvil. Že někdy jsem se mohl dozvědět víc, než jsem se dozvěděl, ale to už je teď asi jedno,“ přiznal Prachař.

Ilja Prachař byl zapřísáhlý slávista, což nevědomky vštípil svému vnukovi Jakubovi ještě před narozením. „Máma mi říkala, že když si mě přivezla z porodnice, na stole už ležel slávistický magazín. Děda mi ho předplatil ještě před narozením, abych věděl, který klub je nejlepší,“ prozradil Prachař, který svému dědovi uvěřil. Dnes je také slávista.  

Fotogalerie
7 fotografií