Hana Gregorová se rok po smrti manžela Radoslava Brzobohatého (†79) rozhodla vrátit do práce. Proto kývla na nabídku Denise Kinkiho a v česko-slovenském filmu Poslední víkend ztvární matku jednoho z gayů, kteří se rozhodli skočit po hlavě do registrovaného partnerství.

Její účinkování ale zatím není úplně stoprocentně jisté. „Ještě není ruka v rukávě. Závisí to na penězích i na jiných věcech. Ale věřím, že to vyjde,“ svěřila se Pluska.sk herečka.

Pro Gregorovou to nebude první zkušenost s tématem homosexuálů, hraje v divadelní hře Klec bláznů, která se také touto problematikou zabývá. Vdova po Radkovi Brzobohatém se navíc ráda podílí na věcech, které by při správném zpracování mohly mít osvětový charakter.

Homosexuálů je na Slovensku jako máku

„Na Slovensku je toto téma stále tabuizované a přitom je tu homosexuálů jako máku. Ale tváří se jako heterosexuálové,“ dodala pro server Pluska.sk Gregorová.

Jak to nakonec dopadne a zda se herečka opravdu v roli matky gaye, který chce se svým partnerem vstoupit do registrovaného partnerství, objeví, se dozvíme až na začátku příštího roku.

Ve filmu se objeví i Ivana Andrlová (53), Jiří Lábus (63), Ondřej Brzobohatý (30) nebo Regina Rázlová (66).

Fotogalerie
4 fotografie