Vidět kohokoliv blízkého v podroušeném stavu, ze kterého je jen stěží pomoci, není nic hezkého. Obzvlášť, když se jedná o syna zubožené matky. „Přítomnost potomka u rodiče, který je z důvodu závislosti nebo vážných psychických problémů hospitalizován, podle mě není vůbec vhodná,“ řekla Blesku psycholožka Šárka Bezvodová.

„Dítě vidí otce či matku ve stavu, v jakém by ho vidět nemělo a to může být pro oba velmi zraňující situace. K takovému setkání by mělo dojít v okamžiku, kdy jsou na návštěvu obě strany připraveny a s dítětem by si měl předem promluvit odborník,“ dodala psycholožka.

Džambulku přivezli do Bohnic ve vážném stavu před několika dny. Od té doby leží v pavilonu 27 - v oddělení pro akutně psychicky nemocné. Například jde o akutní fázi schizofrenie, sebevražedné stavy, delirium, osoby pod vlivem drog.

Artur do "cvokárny" přišel s plastovým ešusem, ve kterém své nemocné matce přinesl jídlo. A nedoprovázel ho nikdo jiný než Džambulčin přítel Josef Rychtář. A rozhodně nepřišli s úsměvem - jistě si velice dobře uvědomují, v jak vážném stavu Iveta je. Protože jakmile jí dají dohromady po psychické stránce, nastoupí na detox.

Fotogalerie
12 fotografií