Anna K. si prošla v životě peklem. Preventivní vyšetření prsu odkládala stejně jako většina žen, až se ji to nakonec vymstilo. Lékaři jí diagnostikovali rakovinu a Anna musela začít okamžitě s léčbou. Ta může trvat i rok a během pár měsíců přišla zpěvačka o své krásné dlouhé a husté vlasy.

Zpěvačka se ale nevzdala a zákeřné nemoci se postavila. Mluvila o ní nahlas a dodnes nabádá ženy pomocí své nové kampaně Anna K. proti rakovině prsu, aby nepodcenily preventivní vyšetření stejně jako ona.

Chtěla bych, aby moje nová kampaň oslovila všechny ženy, a je mým velkým přáním, aby šly a nechaly se vyšetřit. Nejlépe hned a pak pravidelně! Aby nečekaly, až je na vyšetření někdo pošle. Zabere to pár minut a ta krátká chvíle, kterou si věnujete, vám může zachránit život,“ apeluje na ostatní ženy Anna K., která v posledních měsících jenom září.

Proležená dovolená na pokoji

Náročná kampaň její organismus, o který Anna K. po překonání rakoviny prsu, musí obzvlášť pečovat, zpěvačku vyřídila. S přítelem Tomášem Vrateckým odjela začátkem léta k moři, kde ovšem dostala chřipku . „To je pravda, vůbec nebyl čas na odpočinek, kašlala jsem na to a tak jsem si letos dovolenou opravdu moc neužila. Místo koupání v přenádherném moři, jsem ležela na pokoji,“ přiznala zpěvačka.

Splnila si sen

Nyní už je ale fit a připravuje se na své podzimní turné, kde si splní i svůj sen. „Stal se zázrak. Na mých dvou koncertech v divadle Hybernia bude mým hostem Gary Stringer z anglické skupiny Reef. Dokonce si spolu i zazpíváme,“ raduje se nadšená Anna K. Část výtěžku z podzimního akustického turné půjde na Anninu novou kampaň.

Fotogalerie
5 fotografií