Slovenský raper Rytmus (36), který miluje drahé věci, se zase jednou opřel do naší konzumní společnosti. V novém klipu Started From The Bottom, který spolu s kapelou Gipsy natočil v romském ghetu Chanov, poukazuje na obrovské rozdíly, které jsou dnes v západní civilizaci denním chlebem.

Jeho luxusní Bentley, obklopené tisícem chudých, romských dětí a adolescentů skvěle kontrastuje s pražskou Pařížskou ulicí, kde se nacházejí nejluxusnější obchody v České republice, kam tak rád přítel Dary Rolins sám chodí nakupovat. Navíc se nakoupeným luxusním zbožím tak rád chlubí třeba na facebooku.

„Smali sa mi prečo rapujem a ja sledujem ako zatal napredujem, nefetujem, motivujem mladých ľudí, snažím sa im zmenit pohlad, trochu ich nabudiť. Ukázať im, objaviť sam seba a nebludit v tomto labirinte lži, kde chce každý kokot šeckých sudiť“, vysvětluje svůj postoj v písni Rytmus.

Text je natolik kontroverzní, že beze sporu zaujme, napříště bychom ale Rytmusovi doporučili vymyslet si k němu vlastní hudbu. Ta je totiž na chlup totožná se stejnojmennou písničkou od americké rapové hvězdy Drakea.