Na strašlivé onemocnění přišla operní pěvkyně, kterou všichni znají jako horkokrevnou Carmen, velkou náhodou loni v květnu díky své kolegyni, které diagnostikovali rakovinu.

Když jí vypověděla všechny příznaky nemoci, Andrea zbystřila. „Necítila jsem se v té době dobře. Podstoupila jsem magnetickou rezonanci a další vyšetření a přišlo se na nádor, který nebyl příliš dobře uložený,“ promluvila otevřeně o nemoci, kterou byl vzácný typ nádoru, Kalivodová pro magazín OnaDnes.

Pak už to šlo rychle. Pěvkyně podstoupila operaci, ale jí stav se po ní nezlepšil. Na podzim se její zdraví opět zhoršilo a nastaly komplikace. Nemoc ji vyřadila z provozu, musela odmítnou roli v opeře Vladimíra Franze Válka mloků, na kterou se velmi těšila.

A do toho přišla další rána. Andrea se na podzim 2012, tedy v době, kdy ze všech sil bojovala s nemocí a jak přiznává, trochu i s lékaři, rozešla se svým přítelem, s o deset let mladším bohatým manažerem Filipem Zíkou. Kalivodová stála před důležitým rozhodnutím: buď láska, nebo dítě. Zvítězila touha po dítěti.

„Rozešla jsem se s ním, protože chci rodinu a on je na to ještě moc mladý, to byl ten hlavní důvod,“ vysvětlila Blesku Andrea, které se její rozchod podařilo tajit několik měsíců stejně jako svou nemoc.

Dnes přiznává, že ji těžká nemoc změnila. Zvolnila tempo, práci si vybírá a předně se začala zajímat o dění kolem sebe a dala se na charitu. Říká, že začala nový život a je s ním spokojená. „Už se za ničím neženu přes mrtvoly,“ přiznala Kalivodová.

Video
Video se připravuje ...

Na návštěvě u pěvkyně Andrey Kalivodové Petra Holakovská, Jan Jedlička

Fotogalerie
4 fotografie