Eliška Bučková, Česká Miss 2008, poprvé veřejně přiznala, že měla problémy s anorexií. Když ji však tahle nemoc přinesla řadu zdravotních obtíží, rozhodla se, že s tím bude bojovat.

Zpočátku se v tom však "plácala" sama. Své problémy si neuvědomovala, jak sama říká, byla posedlá svou postavou. A nebýt rozchodu s Václavem Noidem Bártou, možná by se stále tvářila, že se nic neděje. S podporou nového přítele Jakuba Maliny (25), ale i své kamarádky Hanky Mašlíkové, se však rozhodla jít s pravdou ven.

„Na ní to bylo vidět už delší dobu. To, že to ví její okolí, je banalita, člověk si to musí hlavně přiznat sám sobě,“ řekla Blesku Mašlíková, která Eliščinu otevřenou drsnou zpověď o anorexii natočila pro pořad Prásk. „Je neskutečně silná, že se k tomu postavila čelem,“ dodala Mašlíková.

Bučková apeluje: Holky neblbněte

Bučková nyní věří, že bude lépe. Péči odborníků nakonec nemusela vyhledat, ale uvědomuje si, že její problémy byly vážné. A že by se s nimi nemusel každý vyrovnat.

"Chtěla bych apelovat na to, aby holky neblbly, nedělaly to, nehubly takovým způsobem, protože to nestojí za to. Zkazí si zdraví. Já se z toho léčím do teď, do teď mám problémy," dodává Bučková, která má dodnes žaludeční problémy, křeče a nemůže jíst spoustu věcí. Přesto je ráda, že je z nejhoršího venku.

Fotogalerie
4 fotografie