Dopitu Agáta pořádně naštvala. Zatímco on byl v zahraničí, modelka nechala pokřtít jejich syna. Do kostela ji přitom doprovodil její současný milenec Jakub Prachař.

„Věděla, kdy se vracím, mohla se křtem počkat, ale udělala to schválně za mými zády. Byla to levárna. Prostě Agáta,“ říká rozladěně hráč amerického fotbalu.

„Kdybych byla milující rodič, tak bych na dva měsíce neodjela,“ zpochybňuje Agáta Dopitovy schopnosti starat se o dítě. Ten ale kontruje: „Kryšpína miluju a chci syna vídat co nejčastěji.“

Přestože vztahy mezi exmilenci jsou víc než napjaté, je táta Kryšpína přesvědčen, že se dokážou s temperamentní kráskou dohodnout.

„Právě teď mám synka u sebe a věřím, že mi Agáta umožní stýkat se s ním tak často, jak budu moci,“ řekl Nedělnímu Blesku Dopita.

A doufá, že se s Hanychovou dohodne i bez soudem vyměřené střídavé péče.

Advokátka Kovářová: Na co má otec právo?

„Otci dítěte, za kterého není matka provdaná, zůstávají zachována všechna rodičovská práva i povinnosti. Na styk s dítětem má právo, nikoliv povinnost. To vše za předpokladu, že stvrdil otcovství.

Ještě dodávám, že okresní soud dává přednost dohodě o styku s dítětem. Styk upraví na návrh otce, ale pokusí se o dohodu rodičů.

Pokud jde o povinnosti, otec přispívá na výbavičku, porod a podle svých možností na výživu dítěte.“

Daniela Kovářová, advokátka specializující se na rodinné právo a bývalá ministryně spravedlnosti

Fotogalerie
10 fotografií