Například obývák s jídelnou zdobí desítky panenek a plyšáků, které paní domu sbírá celý život. Zámecký dojem z bytu vyvolává i spousta obrázků na stěnách.

Dáda přiznává, že zařizovat takto byt na pražských Vinohradech je hlavně její záliba – manžel Felix Slováček (69) tvrdí, že by mu stačil k životu byt s holými stěnami, pár obyčejných židlí a postel. „Já jsem ale vyrůstala v krásném bytě na Starém Městě – a tak jsem zdědila náklonnost k interiéru zaplněnému krásným »harampádím«,“ vysvětluje Patrasová.

Boj o woka

Suverénním územím královny Dády je její kuchyně. „Třicet let jsem měla starou hnědou! Ale začaly odcházet spotřebiče, a tak jsme museli pořídit jinou,“ říká. O to, jak by měla vypadat, ovšem Slováčkovi svedli tuhý souboj.

„Felix se hlavně bránil technologické novince, zapuštěnému elektrickému woku, tedy prohnuté varné desce. Naštěstí se na jedné návštěvě do tohoto přístroje přímo zamiloval,“ prozrazuje herečka. Podobný spor nastal, když se řešilo, zda mít z kuchyně servírovací okénko do pokoje.

„Já to znala z bytu od dědečka, věděla jsem, jak je to praktické. Felix byl ale zásadně proti. Hlavně proto, že do okénka, které tu už kdysi bývalo, umístil bar. Nakonec jsme zjistili, že se tam vejde obojí. Lahve se jen přesunuly výš. A nejvíc mě pobavilo, že Felix teď vyprávěl do televize, že nejlepší je na nové kuchyni to okénko,“ vypráví se smíchem Dáda.