Fotogalerie
1 fotografie

Těmi hodlá na popularitě mladinké zpěvačky vydělat těžké prachy a rodičům fanoušků pořádně provětrat peněženky.

Začala se prodávat kolekce školních potřeb s názvem S Ewou do školy a jejím obrázkem v dvojím provedení. "Vzešlo to z přání fanoušků," řekla Blesku Ewina manažerka Michaela Kocourová. Inspiraci světovými ikonami nepopírá.

Spokojenost podle Ewina managementu vládne na všech stranách. Snad jen s výjimkou peněženek rodičů zpěvaččiných fanoušků. Po nich totiž chtějí potomci sešity – jeden vyjde zhruba na padesát korun, papírové kufříčky na výtvarku za sto devadesát korun nebo penály. Ty jsou nejdražší – stojí dvě stě čtyřicet korun. "Pokud víme, je to první ucelená kolekce, která u nás v rámci interpretů populární hudby vznikla," upřesnila Kocourová.

"Fanoušci vždy měli zájem o tužky nebo trika s Ewou a touto kolekcí jsme se jim snažili vyjít vstříc," dodala. Dvacítka výrobků od sešitů přes penály až po papírové kufříky se prodává jednak přes zpěvaččiny internetové stránky, dále v jedné velké obchodní síti a v jednotlivých papírnictvích a také při Ewiných koncertech.

"Z koncertů máme ty zkušenosti, že rodiče dají dětem bez problémů peníze, aby si koupily, co chtějí," řekla Blesku Kocourová. Pochvaluje si i další způsoby prodeje. "Za čtrnáct dnů se přes internet prodaly řádově stovky výrobků, i řetězce hlásí, že je potřeba přidělávat některé položky," dodala.

Kolekce je rozlišena podle věku fanoušků na Sweet, ta je do růžova a je určena mladším žákům, a drsnější Street pro teenagery.