Podle informací Blesk.cz ale Arturův otec neuvažuje vůbec o tom, že by jeho syn žil s ním. A to i v případě, že by soud vyhrál. Proč tedy takové tahanice?

„Můj klient se o syna nikdy soudit nechtěl. To, že ho měl v dočasné péči, bylo rozhodnutí sociálky,“ vysvětluje Štaidlův advokát JUDr. Josef Lžičař. Štaidl prý odjakživa vyznává pravidlo, že dítě má vyrůstat především s matkou.

Štaidl teď také o syna ani nebojuje. Kdyby k soudu nemuselo dojít, byl by nejšťastnější. Martyrium opakovaných několikahodinových psychologických výslechů nebylo příjemné nikomu, a ani jemu.

Fotogalerie
2 fotografie

„Já plně důvěřuji soudu, že rozhodne co nejlépe ve prospěch našeho syna,“ říká sice Ladislav Štaidl, ale ve skrytu duše ví, že rozhodnutí nechá určitě na synovi. „Dítě by v žádném případě nemělo utrpět psychickou újmu,“ míní Lžičař

„Já Arturovi nebráním v ničem. Ať je s tátou, kdykoli chce a jak dlouho chce. Naopak jsem ráda, když jsou spolu. Láďa je chytrý a vzdělaný člověk a Artur se má od něho hodně co učit,“ míní Iveta. Artur se už teď také s tátou pravidelně stýká a je navýsost spokojený. Podle Lžičaře je také víc než pravděpodobné, že k definitivnímu soudu bude přizván i Artur. „Přestože jde o nezletilého, jsou případy, že je dítě vyslechnuto a soud se přikloní k jeho žádosti,“ vysvětluje Lžičař.