Vnitřní stínění má oproti tomu venkovnímu výraznou výhodu. Snadno se montuje a často nevyžaduje téměř žádné stavební úpravy. Pokud tedy právě rekonstruujete váš byt nebo hledáte něco praktického, co ho zároveň designově pozdvihne, pak je vnitřní stínění tou pravou volbou.

Žaluzie a rolety: na co vsadit?

Jak žaluzie, tak rolety mají své výhody. U žaluzií můžete libovolně regulovat intenzitu slunečního světla naklápěním jednotlivých lamel, u rolet zase můžete dosáhnout plného zatemnění místnosti a vybrat si jakýkoliv design – vyrábí se v řadě barevných odstínů, geometrických vzorů, ale třeba také s obrázky pro děti.

Pokud hledáte nejjednodušší variantu, horizontální žaluzie patří mezi nejlevnější interiérové stínění a zároveň se velmi snadno montují. U vertikálních žaluzií zase oceníte, že se hodí i do velkých prosklených ploch a zároveň s nimi můžete předělit i místnost.

Rolety mohou kombinovat více typů látek

Látky na rolety se vyrábí ve více variantách s různým stupněm světelné propustnosti. Můžete si zvolit propustné látky, které se podobají záclonám nebo zatemňovací látky, přes které nepronikne ani sluneční paprsek. Tyto látky je možné i kombinovat v takzvané rolety den a noc, které se skládají ze zatemňující a průsvitné látky. Látky se střídají v pruzích a jejich posunováním tak můžete střídat intenzitu zatemnění a dopřát si tak přirozené světlo přes den a tmu přes noc.

Plissé žaluzie

Dalším hybridem jsou plissé žaluzie. I když se jmenují žaluzie, skládají se z jedné látky, která je složená do harmoniky, takže designem žaluzii připomíná. Plissé žaluzie mají tu výhodu, že se hodí i do atypických oken a dají se stahovat více způsoby, shora dolů, zdola nahoru i z prostředka. Elegantní žaluzie tvoří látka, která odpuzuje špínu a prach. V případě potřeby je můžete bez problému vyprat.

Bez rolet či žaluzií ani ránu

Ať už se rozhodnete pro vnitřní žaluzie či rolety, můžete se těšit na to, že vás o víkendovém ránu nebudou budit sluneční paprsky a na řadu dalších výhod – jako jsou úspory za energie a nový designový doplněk do vašeho interiéru. A co je na vnitřním stínění nejlepší? Můžete si ho vybrat v klidu domova na online e-shopu, jako je například prodejce Labona.cz a pak si ho namontovat sami – ušetříte tak spoustu peněz.