Zaplaťte si místo faktur raději dovolenou

Máte rodinný domek a při pohledu na faktury za energie se vám podlamují kolena? Něco s tím udělejte. V průměrném domě stojí vytápění a ohřev vody zhruba 34 836 Kč za rok. To je dost. Za takové peníze si už můžete pořídit pěknou dovolenou u moře. Pokud topíte uhlím, vaše náklady jsou pravděpodobně o 10 000 Kč nižší. Ale pořád utrácíte víc, než byste chtěli. Jak by se vám líbilo, kdybyste snížili náklady jen na 18 910 Kč ročně? Jde to, a přitom to vůbec není složité. Využijte v domě tepelné čerpadlo a příští rok už nebudete muset kvůli vytápění počítat každou korunu.

Stát vám na čerpadlo přispěje

Čerpadlo funguje v systému vzduch-vzduch nebo vzduch-voda. Podle příslušného typu odebírá teplo zvenčí v podobě vody nebo vzduchu a předává ho dál do interiéru. Nic složitého v tom nehledejte. Tepelné čerpadlo je šetrné k vaší peněžence a životnímu prostředí. Proto se těší stále větší oblibě u široké veřejnosti. Počáteční investice, kterou do čerpadla vložíte, se vám rychle vrátí a pak už jen můžete počítat ušetřené peníze. A co víc, od roku 2014 si na tepelné čerpadlo můžete vzít dotaci. Stát vám vrátí až 75 % pořizovacích nákladů. Jestli současně plánujete celkové zateplení domu, stát vám vrátí ještě víc.

Staňte se nezávislými na cenách energií

Údržba celého zařízení je zcela nenáročná. Na rozdíl od topení například tuhými palivy se nemusíte starat o doplňování zásob a čištění nepořádku. Provozní náklady čerpadla jsou velice nízké, a pokud si pořídíte systém vzduch/vzduch, můžete se v letních měsících naopak příjemně ochladit. Čerpadla pracují s obnovitelnými zdroji, takže se stanete nezávislými na kolísavých cenách energií. Zařízení není náročné na prostor. Zabere zhruba tolik místa, co plynový kotel, stačí vám 1,5 m2 plochy. 

Montáž čerpadla snadno a rychle

S montáží se rozhodně nemusíte trápit sami. Na instalaci čerpadla jsme se zeptali firmy Tramonta Klima: „Montáž je velmi rychlá a jednoduchá. Naši pracovníci se přijedou nejprve podívat na místo instalace, kde vypracují přesný postup montáže na míru. Poté se domluví se zákazníkem na termínu realizace. Při montáži pak zajistí veškeré zakrytí nábytku, aby nedošlo k poškození, zařízení namontují a přesvědčí se o jeho funkčnosti. Místo po sobě uklidí a seznámí zákazníka s obsluhou čerpadla.“ Neplaťte zbytečně velké peníze za topení a ohřev vody. Buďte chytří a zároveň šetřete životní prostředí. S tepelným čerpadlem získáte triumf do ruky a zároveň ochráníte peněženku. Zaujalo vás tepelné čerpadlo? Oslovte odborníky na webu tramontaklima.cz. Pomohou Vám nejen s tepelnými čerpadly, ale i třeba s výběrem a instalací klimatizace.