Zdravotníci mají za sebou rok, jaký v profesním životě ještě nezažili, plný vypětí a extrémního nasazení. „Doufám, že už to všechno skončí a budeme moci normálně fungovat,“ řekl včera ředitel VFN David Feltl, když sestrám děkoval za jejich práci.

Další poděkování v podobě obrázků od dětí přinesl Blesk. Zvládli těžkosti Předávala je malá slečna Patricie z Prahy. „Skvěle to zvládají na to, jaká je nyní těžká doba. Všichni na ně velmi myslíme, jsou skvělí,“ vzkázala zdravotníkům.

Obrázek si od ní převzala i Světla Krupská, vrchní sestra 3. interní kliniky VFN. „I vy jste hrdinové, protože jste zvládli rok na distanční výuce a za to máte náš dík,“ pochválila zase zdravotnice děti. K obrázkům Blesk přidal ještě balíček s pozornostmi.

A co na projekt říkají ti, kterým je určen? „Děkujeme dětem, děkujeme všem, kteří přispěli svými obrázky. Je to mimořádná věc, která vezme za srdce nejen každou mámu, každou ženu a každou sestru. Všechny v republice, kteří tuto akci sledují, to musí potěšit. Takže díky moc!“ řekla za všechny Dita Svobodová, hlavní sestra VFN. 

Holky a kluci podporují zdravotníky

Lékaři, zdravotní sestry, záchranáři, laboranti či lidé na odběrových místech už přes rok bojují s covidem-19 za naše životy. Prostřednictvím projektu Blesku jim za jejich nasazení děkují děti ze všech koutů Česka. Vaše obrázky a vzkazy jim potvrzují, jak moc si jich vážíme.

Speciály na čtení

Sestrám jsme předali také dárkový balíček plný zajímavého čtení, mimo jiné speciálů Blesku i drobných užitečných předmětů. Budou si moci přečíst o Karlu Gottovi (†80) či módní guru Františce Čížkové (†67), ale také o našich tipech na výlety nebo třeba na báječné zavařování.

Jak se můžete zapojit?

Rodiny, školy, celé třídy nebo jednotlivci mohou tvořit obrázky, koláže či psané vzkazy. Na čistý papír nebo na předlohu, kterou najdete na webu blesk.cz/dekujeme a také po celý týden v Blesku pro ženy. Malí autoři ať se nezapomenou podepsat, stačí křestní jméno, věk a město. Budeme rádi i za jejich fotku s vlastním výtvorem.

Poděkování posílejte... 

Na e-mail: dekujeme@cncenter.cz 2.

Nebo na adresu: Redakce Blesk, Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7. Obálku nadepište heslem »Děkujeme« 3. Nahrávejte přímo na web www.blesk.cz/dekujeme

Pozn.: Odesláním kreseb a fotografií udílíte souhlas s jejich zveřejněním.

Fotogalerie
57 fotografií