Leonardo DiCaprio ztvární prvního ředitele Federálního úřadu pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation - FBI) Spojených států amerických J. Edgara Hoovera v biografické snímku předběžně nazvaném Hoover.

Poprvé tak bude DiCaprio, jehož přezdívají dvorním hercem režiséra Martina Scorseseho, spolupracovat se slavným hercem a filmařem Clintonem Eastwoodem. Ten nedávno přijal nabídku na režírování filmu o kontroverzní postavě amerických dějin 20. století.

"Musí již roztáhnout křídla a vyletět," řekl na adresu DiCapria a jeho vztahu se Scorsesem zdroj z filmového studia. O scénář se postaral oscarový Dustin Lance Black, který se proslavil především jako scenárista filmu Milk (2008). Ten ho nejdříve nabídl společnosti Universal, ale po odmítnutí jej přijala studia Warner Brothers. Kdy se dostane snímek do kin, zatím není jasné.

J. Edgar Hoover byl ředitelem FBI od roku 1935 až do své smrti v roce 1972. Připisují se mu zásluhy za vybudování velké a efektivní agentury bojující proti zločinu a za zavedení řady inovačních postupů v policejním vyšetřování. Po jeho smrti ho však obviňovali z překračování pravomocí, z využívání zdrojů FBI k vydírání politických činitelů a shromažďování důkazů ilegálními metodami. Pro spornost jeho osoby zavedly úřady USA horní desetiletou hranici pro pozici šéfa FBI.

Fotogalerie
3 fotografie