Pod značkou Bud Power nabízí fazole podle originální rodinné receptury – zkrátka tak, jak je měl Bud nejraději v osobním životě, ale i na filmovém plátně: jednoduché, poctivé, s cibulí, uzenou slaninou a dávkou tátova tajného koření.

„Recept dodržuji s láskou a respektem,“ říká Giuseppe. Jedna 400gramová plechovka vyjde na 85 korun a firma očekává do konce roku 2025 obrat kolem 250 milionů korun!

V prodejích za nimi v Itálii pokulhává i značka Heinz, a to Pedersoli finišuje jednání o exportu do Německa, Švýcarska, Rakouska a Řecka!

Uvařte si jeho Trinity fazole

Ve velké pánvi si na oleji připravte cibulový základ, na něm orestujte dokřupava slaninu. Ovoňte česnekem a asi 5 min. restujte s kousky papriky. Přidejte protlak, po chvíli drcená rajčata, koření a asi 10 min. provařte.

Smíchejte s fazolemi, případně podlijte a pod pokličkou duste 15 až 20 minut. Tajný tip: Kolečka orestované klobásy, pár lístků šalvěje...

P. S.: Sušené fazole je třeba 8 až 12 hodin máčet, pak uvařit doměkka.

  • bílé fazole (250 g, konzerva/sušené) 
  • 1 cibule (najemno)
  • 2 stroužky česneku (nasekat)
  • slanina - pancetta, guanciale (100 g, na kostičky)
  • 1 červená paprika (na kostičky)
  • drcená rajčata (400 g, z konzervy)
  • lžíce protlaku
  • 1 chilli paprička 
  • 1/2 lžičky tymiánu, soli, pepře, lžička majoránky 
  • olivový olej, voda či vývar

Fotogalerie
40 fotografií