Aniž by se zeptali svých urozených příbuzných, jejichž povinností se vzdali již před čtyřmi lety, rozhodli se manželé princ Harry a Meghan Markle trochu oživit svůj byznys. A jak jinak, než tím, že opět využívají svých titulů, kterých se přitom oficiálně vzdali. Jejich dosavadní webové stránky Archewell totiž teprve včera, v pondělí 12. února, drze přejmenovali na Sussex.com. Na nich se hrdě hlásí ke svým titulům vévoda a vévodkyně a také zveřejnili své životopisy a zmiňují i své dosavadní činnosti.

V rámci toho, že již ani jeden z nich není oficiálně nositeli svých titulů, jde pochopitelně o pořádnou drzost. A podle zdrojů deníku Dailymail.com to kvůli tomu v Buckinghamském paláci pořádně vře a rodina prince Harryho celkem pochopitelně zuří. Není se čemu divit, když princ Harry se svou chotí pouze slízl smetanu a na jménu své rodiny si teď zjevně přihřívá polívčičku, aniž by mu jinak byla dost dobrá.

Pomsta za chladné setkání?

Nabízí se otázka, zda ze strany prince Harryho nejde o pomstu za nedávné chladné setkání s jeho otcem králem Karlem III. (75) a ignoraci jeho bratra prince Williama (41). Poté, co se mladší z bratrů rozhodl přiletět z Kalifornie do Londýna kvůli zprávě o vážné nemoci svého otce, se moc vřelého přijetí nedočkal. Král mu prý věnovat sotva necelou hodinu svého času, aby mohl odletět odpočívat na své soukromé sídlo a v klidu se věnovat léčbě. Princ William si zase na Harryho nenašel čas vůbec. S výmluvou na zaneprázdněnost se vyhnul hořkému setkání s bratrem, který již dlouho  špiní na veřejnosti jména členů své urozené rodiny.

Odborníci na královskou rodinu varují!

Podle odborníků na královskou rodinu může mít nejnovější počin kontroverzního páru pořádnou dohru. Očekávají, že použití sussexského titulu a královského erbu pro zjevné komerční účely povede k rázné odpovědi paláce. Domnívají se, že by Harry s Meghan kvůli tomu mohli dokonce o svůj byznys přijít. 

„Budou mít skutečné potíže s používáním Sussexu. Je to královský titul, a pokud se v něm objeví nějaký náznak komerce, bude zavřen. Je jen zarážející, že nevidí, jak je to hloupé,“ varoval jeden z nich.

Nicméně zdroj blízký páru rozhodnutí vévody a vévodkyně obhajuje: „Princ Harry a Meghan jsou vévoda a vévodkyně ze Sussexu. To je fakt. Je to jejich příjmení.“

Vyrojila se řada spekulací

Spuštěním nového webu se vyrojila řada nových spekulací o zoufalé snaze Harryho a Meghan obnovit svou mediální kariéru. Stránka, která je v provozu od pondělí večer, se hrdě označuje jako: „Kancelář prince Harryho a Meghan, vévody a vévodkyně ze Sussexu“. Web má sloužit jako možnost, jak je mohou společnosti oslovit a nabídnout jim spolupráci.

Zatímco Harry je na ní popisován jako humanitář, vojenský veterán, obhájce duševního zdraví a bojovník za životní prostředí, jeho manželka Meghan je zase opěvována jako úspěšná feministka a bojovnice za lidská práva a rovnost pohlaví.

Fakt, že Meghan a Harry najednou otáčí a začínají se hrdě hlásit ke svému šlechtickému příjmenů ze Sussexu, může podle některých lidí naznačovat jejich neukotvenost a také fakt, že jsou opět možná na lovu producentů a produkčních společností, kteří by měli zájem s nimi navázat spolupráci. Tento scénář se jeví jako velice pravděpodobný i kvůli tomu, že jejich smlouva se společností Spotify na víc jak 532,5 milionů korun před nějakou dobou skončila a Netflix s nimi podle některých dohadů nemá zájem obnovit jejich společný kontrakt za více jak 2,3 miliardy korun.

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan na filmové premiéře Twitter

Fotogalerie
90 fotografií