Žižkovský vysílač, který je nejvyšší stavbou v české metropoli, slaňovala sportovkyně s handicapem Kateřina Šůlová. „Bylo to skvělý,“ řekla do kamery bezprostředně po absolvování sestupu Šůlová, pro niž to byl v rámci festivalu jubilejní desátý sestup na laně. Sportovkyně se na speciálně upraveném vozíku za asistence horolezců a hasičů po laně spustila z výšky 100 metrů, což byl pro ženu na invalidním vozíků rekord.

V minulých letech slaňovala Šůlová třeba z Nuselského mostu, který má průměrnou výšku 42,5 metru, nebo skákala padákem. Lidé ze Sportovního klubu Jedličkova ústavu se v rámci dřívějších ročníků festivalu Pojď dál spouštěli z vyšehradských hradeb nebo z pražského Kongresového centra, kdy pokořili 25 vysokou stěnu.

Po živém přenosu slaňování, kterému na velkoplošné obrazovce na Vyšehradě přihlížely stovky diváků a návštěvníků festivalu, patří pódium v areálu školy Jedličkova ústavu kapele The Tap Tap. V té pod vedením kapelníka a manažera skupiny Šimona Ornesta hrají studenti a absolventi školy Jedličkova ústavu. Před nimi se na jevišti představili mimo jiné zpěvačka a kytaristka Katka Šarközi, skupina Buty a kapela Pískomil se vrací, jejíž repertoár je určen primárně dětem.

Fotogalerie
13 fotografií