Rekonstrukce kuchyně: z čeho ji financovat?

Dobrý den, s manželem žijeme ve starším rodinném domě. V blízké době se chystáme na velkou rekonstrukci kuchyně, tzn. celá nová kuchyňská linka, obklady, osvětlení i nové spotřebiče. Na část přestavby si chceme během následujících pár let našetřit a část budeme muset dofinancovat z půjčky. Hledáme proto co nejvýhodnější řešení. Předpokládám, že měsíčně bychom nyní mohli odkládat kolem tří tisíc korun. Odhad na celkovou renovaci kuchyně máme přibližně na 300 tisíc korun. Můžete nám poradit vhodný produkt, s kterým bychom naší vysněnou kuchyň zvládli ufinancovat? V minulosti jsme spořili našim dětem se stavebním spořením našim dětem a s produktem jsme byli velmi spokojeni.

Děkujeme, manželé Královi

Odpovídá Pavel Hejzlar ze společnosti Wüstenrot

Ideální situace je samozřejmě ta, kdy na plánovanou rekonstrukci máte nějaký finanční základ, tedy že si pravidelně spoříte. V první řadě je tedy skvělé, že své finance plánujete s několikaletým předstihem. To Vám dává velký prostor pro výběr vhodného produktu, s kterým bez problémů novou kuchyň zvládnete zaplatit. Navrhoval bych Vám financování nové kuchyně rozdělit do dvou kroků.

Pavel Hejzlar
Autor: Wüstenrot - stavební spořitelna a.s.

Krok číslo jedna: Stavební spoření přímo pro Vás

Stavební spoření patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější spořicí produkty u nás. Rodiče jej často využívají právě jako spoření pro své děti, tak jak jste to udělali i Vy. Pokud jste Vašim dětem tedy spořili se stavebním spořením a s produktem jste byli spokojení, není nic jednoduššího, než si nyní založit stavební spoření i pro Vás. U nás ve Wüstenrot nabízíme Stavební spoření 55+, které je určené klientům starším 55 let. Nabízí veškeré výhody klasického stavebního spoření, včetně státního příspěvku. Plus má řadu příjemných bonusů. Patří k nim například atraktivní úroková sazba 1,2 % p. a., kterou klientům garantujeme již při uzavření smlouvy. Tzn., že při odkládání zmiňovaných tří tisíc korun byste měli za šest let včetně státního příspěvku naspořeno více než 234 tisíc Kč. Při uzavření smlouvy si můžete zvolit mezi cílovou částkou 200 nebo 500 tisíc korun, přičemž na účet vztahující se ke smlouvě o stavebním spoření musíte vložit do 4 měsíců částku 2 tisíce, resp. 5 tisíc korun, dle zvolené cílové částky. Cílovou částku pak můžete změnit po uplynutí 4 měsíců spoření.

Krok číslo 2: Dofinancování s překlenovacím úvěrem

Zbývající potřebné peníze získáte díky překlenovacímu úvěru. Vhodnou volbou je Wüstenrot nezajištěná Půjčka ProBydlení. Je určena přímo na rekonstrukce, takže pro Vás je ideální volbou. Velkou výhodou této Půjčky ProBydlení je mimo jiné možnost si vybrat délku jejího trvání, podle vašich možností. Výše měsíčních splátek se přitom v čase nemění, nemusíte se tak obávat růstu úrokových sazeb. Kromě stavebních úprav ve Vaší nové kuchyni můžete půjčené peníze použít i na nákup spotřebičů a to až do výše 20 % z celkové sjednané částky. Na doložení faktur za materiál či odvedenou práci řemeslníků máte dvanáct měsíců od čerpání. Každoročně si samozřejmě můžete snížit daňový základ o zaplacené úroky.

Závěrem: Samozřejmě vše lze přizpůsobit a produkty lze různě kombinovat, v návaznosti na Vaše aktuální možnosti a potřeby.

Více informací o Stavebním spoření 55+ získáte na www.W.cz nebo u našich finančních poradců.

Hlavní výhody Půjčky ProBydlení

  • Požádat můžete až o 1 milion korun, bez zajištění nemovitosti
  • Výhodná úroková sazba
  • Klient si sám volí délku splatnosti úvěru
  • Půjčku schvalujeme již do 24 hodin

Hlavní výhody produktu Stavební spoření 55+

  • Bez poplatku za sjednání smlouvy o stavebním spoření 
  • Atraktivní úroková sazba 1,2 % p. a.
  • Bez poplatku za předčasné ukončení smlouvy o stavebním spoření při trvání smlouvy min. dva roky