Chtěla jsem pomoct vlastní rodině, a tak jsem pro ně získala byt, protože to s lidmi umím, nejsem tmavá a mnoho lidí ve mně nevidí typickou Romku. A taky v tom možná hrálo roli to, že jsem hrála ve filmu,“ napsala v prohlášení Klaudia Dudová, která za roli ve filmu Cesta ven získala Cenu filmové kritiky i Českého lva.

Že jí pronajal byt, protože znal její jméno z televize, přiznal také majitel nemovitosti Zbyšek Studecký. Dudová, říká, že Studecký od začátku věděl, že v bytě v centru Ústí nad Labem bude bydlet její matka s přítelem, on ale tvrdí, že mu prý řekla, že matka bude v bytě pobývat pouze občas, když jí bude hlídat dceru, kdyby potřebovala na natáčení.

Dudová ve čtvrtek ve svém prohlášení napsala, že nevěděla, jak matku s přítelem přinutit, aby zaplatili dlužný nájem. Nicméně prý majiteli nabídla, že dluh splatí ve třech splátkách. „To odmítl, že chce vše najednou, anebo nic. Proč nechtěl peníze po třetinách, ale radši na mne zavolal média, nevím. Možná proto, že, jak řekl, jsem prý vyhrála nezaslouženě Českého lva a teď to schytám,“ napsala Dudová.

„Vždyť já ji nemůžu sehnat. Od té doby, kdy převzala byt, jsem s ní nemluvil. Kdyby mi nabízela splátky, tak po tom skočím, o nic jiného mi nejde,“ prohlásil v reakci na údajný návrh splátek majitel bytu pro MF DNES.

Dluh na nájmu a energiích činí celkem 26 tisíc korun. Za Dudovou nyní celou věc, která se čím dál víc stává tvrzením proti tvrzení, dořeší prý právní zástupce, uvedli na facebookovém profilu tvůrci filmu Cesta ven. Matka Dudové s přítelem se k poslednímu březnu z domu vystěhovali.

Video
Video se připravuje ...

Český lev: Geislerovou převálcovala žena za pultem! Markéta Reinischová, Jan Brunclík