Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrt na festivalu Pohoda: Martin Kašák (†29) se měl za rok ženit

Autor: kop, shp - 
20. července 2009
11:08

Martin Kašák (†29) se po šesté vypravil na festival Pohoda v Trenčíně. Tentokrát se ale nevrátil. Zabil ho pád obřího stanu. Doma na něj čekala jeho láska, se kterou prožít celý život...

 

Martin pracoval jako obchodní zástupce v Bratislavě, na festivalu byl už po šesté. Byl zrovna na odchodu, když se strhla bouřka. Tak se ukryl v taneční aréně, kde si ho našla smrt. Martin byl mezi prvními zraněnými, které vytáhli ze zřízené plachty taneční arény. Žil však už jen pár minut. "Měl otevřenou ránu na hlavě," popisuje lékař z Prešova, který se ho marně pokoušel zachránit. "Neměl šanci přežít," dodal.

V Bratislavě měl přítelkyni, se kterou se měl za rok oženit. "Plánovali společný život a chtěli si založit rodinu," sdělil Martinův kamarád.Martinova zbytečná smrt jeho rodinu silně zasáhla, matka je před zhroucením.

"Ihned jak se to objevilo ve zprávách, jsme se mu snažili dovolat. Telefon měl však vypnutý. O Martinově smrtine se dozvěděli až v sobotu večer od policie. "Krátce před 20. hodinou nám řekli, že martin je mrtvý. Více nám prý řeknou až po pitvě. Chteli jsme ho ještě vidět a indentifikovat ho, zda je skutečně on. Po dlouhém pátrání jsme ho v neděli našli v Márnici v Bánovciach nad Bebravou. Nezbývá nám nic jiného, než se žalem se připravovat na pohřeb milovaného syna a bratra," řekla neš´tastná sestra Zuzana Gešvandtner.

Mrtvých z festivalu ale může být víc, protože další tři osoby bojují o život v nemocnicích. Policie už vyšetřuje tragédii pro podezření z trestného činu obecného ohrožení. „Těžko se nám o tom mluví, je to velmi čerstvé a bolestivé,“ řekla Martinova sestra Zuzana Gešvander.

Čtěte také:
Tragédie na festivalu Pohoda: Dva lidé jsou stále v kómatu

367844:gallery:true:true

„Věděli jsme o neštěstí na festivalu, který zasáhla bouřka, ale příliš jsme to neřešili. Mluvilo se o mrtvém chlapci. Vůbec nás nenapadlo, že by to mohl být právě Martin,“ dodala.

„Ihned, jak se to objevilo ve zprávách, jsme se mu snažili dovolat. Telefon měl vypnutý, stejně jako jeho kamarádi, se kterými na festival šel,“ říká Zuzana, která se o bratrově smrti dozvěděla až od policie.


Další tři osoby leží v nemocnicích v ohrožení života. Nejhůře je na tom žena, které konstrukce roztříštila část lebky. Stále krvácí do mozku. Další dívka utrpěla zranění nervové soustavy a jeden chlapec přišel dokonce o oko. V nemocnicích zůstalo 40 z 56 zraněných osob. Policie pád stanu vyšetřuje kvůli podezření z obecného ohrožení.

lluucciinnaa ( 20. července 2009 13:43 )

jak tohle muze nekdo napsat? (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) prej mel stesti.. jsi normalni?

artaius ( 20. července 2009 12:11 )

Tak proč na to čumíš,když je to fuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

saryk ( 20. července 2009 06:24 )

Reknete vas by napadlo si tocit na mobili lezici zranene lidi, zatimco ostatni jim pomahaji a ceka se na sanitku? Me by to v zivote nenapadlo a vubec takove zrudne, nechutne chovani nechapu a fakt ho odsuzuju. jak to nekdo muze natacet. Fuj!!

Zobrazit celou diskusi