Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řev a lomcování. Muzikantovi na Břeclavsku se chtěli běženci vlámat do auta

Běženci se snažili vloupat hudebníkovi do auta (ilustrační foto)
Běženci se snažili vloupat hudebníkovi do auta (ilustrační foto)  (Autor: ČTK)
Autor: mts - 
16. září 2015
07:35

Muzikant Roman Šemora se jako obvykle vracel z hudební zkoušky, když na silnici z Lednice do Mikulova uviděl muže s batohem. Raději proto zpomalil a přejel do levého pruhu. Jenže chodec kopíroval pohyb auta. Podle Romana to byl běženec, který se mu pak spolu s dalšími pokusil dostat do vozu.

„Snažil jsem se dotyčného pomalu objet. Jaké však bylo mé překvapení, když panáček velmi intenzivně měnil pruhy se mnou, sundal si ze zad batoh, cpal mi jej do předního skla. Velice intenzivně mě nutil zastavit,“ popsal Roman deníku Právo.

Následně začal muž lomcovat klikou, řidič měl ale naštěstí zamčeno. V tu chvíli navíc z polní cesty vyběhla skupina dalších šesti až osmi lidí. „Tlukot na sklo, lomcování klik a řev. Dalo mi dost práce vycouvat a utrhnout frajery od kliky,“ vypráví Roman.

Jakmile se mu podařilo ujet, zavolal policii. Ta podle něj přijela za půl hodiny a běžence už nenašla.

„Dlouho jsem všechna ta videa o tom, jak se běženci snaží dostat do kamiónů a jak jsou při tom agresivní, bral s rezervou. Ale jen do vlastní zkušenosti,“ dodává hudebník.

Policie Blesk.cz potvrdila, že na místo vyjela. „Když hlídka přijela na místo, běženci už tam nebyli. Těžko říct, zda to opravdu běženci byli,“ řekla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová s tím, že žádná fotodokumentace z místa ani záběry videokamer neexistují.

Podívejte se, jaké má s uprchlíky zkušenosti český řidič kamionu:

Video  Imigranti napadli můj kamion, zlomili mi nos. Český řidič popisuje drama v Calais  - David Vaníček
Video se připravuje ...