Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Velká charitativní akce Blesku a vydavatelství CZECH NEWS CENTER: 619 kg dobrot pro opuštěné hafany a kočky

Autor: Alexandra Vetkovská - 
20. prosince 2017
20:40

Vánoce jsou tady a s nimi i čas nadělování. Zaměstnanci vydavatelství CZECH NEWS CENTER, a. s., a CN Invest, a. s., tentokrát potěšili pejsky a kočky v Azylu Skřivany u Nového Bydžova.

Už pohled na radostnou opečovávanou smečku »seniorů«, která nám běžela v ústrety, nenechal nikoho na pochybách, že jsme zvolili správně. Do azylu jsme dvěma plně naloženými auty dovezli dobroty, hračky, deky a další potřebné věci pro pejsky a kočičky.

Společně s námi přijelo i další auto s granulemi a dekami od Nadačního fondu »Nejen srdcem«, který se k nám letos přidal. „Sbírku jsme organizovali již počtvrté. Azyl Skřivany jsme si vybrali proto, že není provozován městem a poctivě funguje již přes čtvrt století,“ říká manažerka integrovaného newsroomu deníku Blesk Michaela Valentová.

Veteránka Sára

Nejstarší obyvatelka azylu Sára, která v listopadu oslavila 20. narozeniny, měla smutný start do života. „Ji a její další čtyři sourozence někdo jako štěňata vyhodil v krabici do lesa. Lidé je přinesli k nám,“ vzpomíná Kateřina. Asi na půl roku našla Sára kdysi nový domov, lidé ale opět selhali. „Nestarali se o ni dobře, tak jsem ji vzala zpět. Od té doby je se mnou,“ vysvětluje majitelka azylu.

Kateřina Schilteová (70): Zachránila na tisíc životů

Azyl již 26 let provozuje Kateřina Schilteová (70). Za čtvrtstoletí zachránila život více než tisícovce pejsků a koček. „Vozili je sem z množíren, z rušených velkých chovů. Nejvíce zvířat najednou tu bylo 48 pejsků a asi 36 koček. Byla jsem mladší, a tak to šlo zvládnout,“ vzpomíná paní Kateřina.

V současné době v azylu pečuje o 21 psích a 15 kočičích seniorů. „Jsou staří a nemocní, už je nikomu nedám. Nejstarší fence je dvacet, další devatenáct. Nejmladšímu pejskovi je asi šest let,“ prozrazuje Kateřina. Nadílka Blesku ji potěšila i překvapila. „To bych nikdy nečekala. Je toho strašně moc. Vydrží nám to nadlouho. Moc nám to pomůže,“ děkovala, když jsme na dvorek skládali 619 kilo potravy pro zvířata a další věci.

Velké účtování

  • Granule 359 kg
  • Konzervy 224 kg
  • Pamlsky 8 kg
  • Piškoty 5 kg
  • Těstoviny a rýže 23 kg

Celkem: 619 kg

A navíc…

  • Deky a povlečení 70 kusů
  • Hračky 23 kusů

Chcete pejskům v Azylu Skřivany pomoci? Libovolnou finanční částkou můžete přispět na číslo účtu 103 406 396/0300. V současné době v útulku není žádný pejsek k adopci, ale časem se určitě zase objeví. Další informace najdete na www.utulek-skrivany. estranky.cz.

Vzkaz Kateřiny Schilteové

„Moc děkuji dobrým lidem, kteří pejskům a kočičkám poslali tolik dobrot. Přeji jim krásné Vánoce a hodně štěstí do nového roku.“

VIDEO: Zvířecí záchranář Karel Bobál se ujal slepého psa Jerryho, ten se rychle skamarádil s handicapovanou fenkou Verunkou.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi