Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zuno Bank končí: Co čeká 266 tisíc klientů?

Autor: ČTK, simao - 
4. října 2016
12:02

Zuno Bank v Česku a na Slovensku končí. Nikoli okamžitě, nejdéle však do poloviny roku 2017. Mateřská Raiffeisen Bank International Group se totiž chystá postupně ukončit její činnost. Bankovní aktivity převede na českou Raiffeisenbank, respektive slovenskou Tatra banku. Pro téměř 266 tisíc klientů Zuno v ČR a SR se prý nyní nic nemění.

Klienti Zuno nemusejí v tento okamžik podnikat žádné kroky. I nadále jim budeme poskytovat potřebný servis. Od 21. října letošního roku však již nebudeme nabízet služby novým klientům. O dalších krocích budeme všechny naše klienty informovat s dostatečným předstihem,“ uvedl generální ředitel Zuno Oyvind Oanes.

Raiffeisen Bank International Group (RBI) chce tímto krokem zjednodušit strukturu skupiny a odstranit duplicitní aktivity na trzích, kde působí. O optimálním řešení se aktuálně jedná na úrovni celé skupiny RBI a také s regulatorními orgány. Raiffeisenbank podle jejího generálního ředitele Igora Vidy klientům Zuno přechod maximálně usnadní.

Klienti Zuno mají v bance uložených 22 miliard

On-line banka Zuno zahájila činnost v roce 2010 na Slovensku, po kterém následovala v polovině roku 2011 Česká republika. Ke konci srpna měla banka dohromady na obou trzích téměř 266 tisíc klientů, 22 miliard Kč v depozitech, 2,3 miliardy Kč úvěrů a 200 zaměstnanců.

Česká pobočka banky však loni meziročně vykázala ztrátu 151 milionů korun, v roce 2014 to bylo 216 milionů korun. Loni v září informovala lucemburská skupina ABH Holdings, že podepsala smlouvu o koupi Zuno od RBI. V březnu tohoto roku ABH Holdings od koupě odstoupila. Důvod prý nesouvisel s bankou Zuno.

Na českém trhu přitom začaly nové menší banky poskytovat služby v průběhu roku 2011. Vedle Zuno to jsou Air Bank, která vstoupila na český bankovní trh v listopadu 2011, a Equa Bank, jež vznikla v červnu 2011 z Banco Popolare. Lákají klienty především na vedení účtu zdarma, transparentnost a výhodné úročení spořicích účtů.

tuba24 ( 4. října 2016 21:31 )

nefetuj preboha, znicis si aj tie posledne mozgove bunky co mas v tej bubline na krku

zednik ( 4. října 2016 13:01 )

226 tisíc klientů má u Zuno uloženo 22 miliard? To nebudou asi ti, na které je směřována reklama Zuno na uzavření půjčky pro nákup pitomého gauče

Zobrazit celou diskusi