Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nový přírůstek pražské zoo: Mamut, který nemá rád vodu

Mamut chodí dopoledne do venkovního bazénu, kde dovádí se svou dvouletou sestrou Wendy
Mamut chodí dopoledne do venkovního bazénu, kde dovádí se svou dvouletou sestrou Wendy  (Autor: Petr Hamerník- ZOO Praha)
Autor: sou - 
12. září 2015
19:02

Lachtan je Mamut. A nedošlo k podivnému křížení druhů, v pražské ZOO jen pokřtili lachtaní mládě. Jméno mu vybrali ošetřovatelé, kteří o něj pečovali od narození. A že to nebyl zrovna nejlehčí úkol. Bál se totiž vody.

„Zoo Praha se dnešním dnem stává jedinou zoologickou zahradou na světě, která má živého MAMUTA,“ prohlásil s nadsázkou kmotr Jiří Langmajer, kterého jméno navržené ošetřovateli lachtanů pobavilo.

Ze jména byl ale nejvíce zaskočený ředitel pražské ZOO Miroslav Bobek. Na svém profilu na sociální síti uvedl, že to asi mohl čekat, když se otec mláděte jmenuje Meloun. „A když už jsem na to připraven nebyl, mělo mne varovat několikavteřinové zaváhání chovatelů poté, co jsem se jich zeptal, jak chtějí lachtaní mládě pojmenovat,“ uvedl před zveřejněním jména Bobek.

Jméno Mamut prý souvisí s tím, jak rychle mládě rostlo. Ošetřovatelé měli tentokrát s lachtanem docela dost práce. Nechtělo se mu totiž moc do vody. „Ze začátku mu byla voda docela dost nesympatická. Měl nejdřív malou misku, pak měl malinkou vaničku, pak byla ta vanička zase o něco větší. V době, kdy už v zázemí chodí do bazénku, se tomuhle vůbec nechtělo,“ řekla vedoucí tiskového odboru pražské zoo Jana Myslivečková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi