Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Slovenská skupina točila videoklip na operačním sále. Vyhodí za to primáře

Autor: bop - 
21. července 2015
21:48

Primář gynekologicko-porodnické kliniky v Trenčíně Petr Kaščák byl ředitelem nemocnice odvolán. Dovolil totiž skupině Karpatské chrbáty natáčet na funkčním operačním sále videoklip. Jednalo se o klip k písni s příhodným názvem: Žlučníkový záchvat.

Branislav Jobus ze skupiny Karpatské chrbáty se s lékařem zná už třicet let. V té době bývalý primář sám založil kapelu Bez ladu a skladu, která je dnes na Slovensku známá. Možná proto Kaščák z kamarádství kapele natáčení povolil. „Byli jsme tam půl hodiny pod dohledem primáře, proto je k neuvěření, co se stalo,“ prozradil Právu Jobus.

Vedení ale nebylo nadšené. „Bez souhlasu vedení nemocnice povolil cizím osobám v civilním oblečení vstup do funkčního operačního sálu. Tím mohl pacientky vystavit zvýšenému riziku infekčních komplikací,“ uvedla pro deník Právo mluvčí nemocnice Petra Gembešová.

Kaščák se však brání: „Reálným důvodem mého odvolání je to, že ne každému vyhovuje můj způsob vedení kliniky a mé vysoké nároky na kolektiv. Někteří lidé to využili jako záminku,“ uvádí a dodává, že míní na klinice zůstat i nadále bez funkce primáře.

„Ministerstvo nezasahuje do personálních aktivit nemocnice. Pan primář ztratil svou funkci, protože zásadně porušil pracovní disciplínu,“  sdělila mluvčí resortu Zuzana Čižmáriková a potvrdila tak, že ministerstvo stojí na straně nemocnice.

 

defakto ( 22. července 2015 09:00 )

... tento člověk by snad ani neměl dělat lékaře !

malymysak ( 22. července 2015 06:38 )

malymysak ( 22. července 2015 06:36 )

nevím proč sem nedaj zprávu že slováci poslali Brusel s migrantama do p.rdele, prej si jich vemou sto a ty ostatní ať táhnou odkuď přišli

levandulova ( 21. července 2015 22:17 )

 V civilu se na sal nesmi!

defakto ( 21. července 2015 22:10 )

... souhlasím s odvoláním primáře , je to neskutečný blbeček !

Zobrazit celou diskusi