Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V Česku vystoupí duchovní napojený na teroristy?! Kontroverzní imám bude kázat v pražské mešitě

V pražské mešitě má přednášet německý imám, který se údajně pohybuje v blízkosti islamistů a teroristů
V pražské mešitě má přednášet německý imám, který se údajně pohybuje v blízkosti islamistů a teroristů  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš - 
29. ledna 2015
05:00

České muslimy čeká velká událost. Do Prahy přijede vlivný německý islamista Taha Suliman Amer a bude v Ústředí muslimských obcí kázat o pravidlech správného chápání zvyků Mohameda. Český odborník na islám Lukáš Lhoťan před ním však varuje. Podle něj se kolem kontroverzního imáma pohybuje podezřele mnoho lidí spojených s islamismem a terorismem.

Amer působí v Islámském centru ve Frankfurtu nad Mohanem. "Ačkoliv řadí německé tajné služby toto centrum ve Frankfurtu na seznam extremistických spolků, našim českým muslimům to zřejmě nevadí a s tímto centrem udržují vřelé přátelské vztahy," upozorňuje ve svém článku na webu časopisu Reflex Lhoťan.

Kolem Amera se to jen hemží lidmi, kteří mají podezřelé kontakty a v minulosti čelili celé řadě obvinění z podporování terorismu. Jedním z nich je i bratr šéfa frankfurtského centra Ibrahim El-Zayat, který je zřejmě nejvlivnějším muslimem v Německu. Ten podle tajných služeb teroristy podporoval i finančně a byl předsedou organizace FEMYSO, v níž převládají radikální Muslimští bratři.

"Je otázkou, kdo a proč stojí za pozváním Tahy Amera do Prahy, a jak moc jsou čeští islamisté napojeni na výše zmíněné radikální struktury v cizině. Nejedná se totiž o první kontakty mezi českými mešitami a islamisty v Německu. Již v předchozích letech byly tyto styky velmi intenzivní," uzavírá Lhoťan. Amer by měl v Ústředí muslimských obcí vystoupit 7. února.

vlastenecrealista ( 31. ledna 2015 00:05 )

 Doufám ze BIS má pohotovost a tady ten exkrement eliminují.

tupka.jentakjen. ( 29. ledna 2015 10:55 )

Voghtí, hasíš dnes?

tupka.jentakjen. ( 29. ledna 2015 10:54 )

Ách, duchovní.

koko365 ( 29. ledna 2015 10:33 )

To je dobře, musíme se přidat. Ať žije soudruh Alláh a jeho rodina

karmavana ( 29. ledna 2015 10:27 )

A co díky mimozemšťanům

Zobrazit celou diskusi