Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Světoví lídři nevedli pařížský průvod za Charlie Hebdo: Ochranka je držela odděleně!

Autor: shp - 
13. ledna 2015
17:46

Také jste měli při pohledu na záběry z nedělního pochodu pocit, že světoví politici stojí v čele milionového průvodu proti terorismu? Francouzský prezident Hollande, britský premiér Cameron, německá kancléřka Merkel nebo český premiér Bohuslav Sobotka ale průvod nevedli. Nebo ne tak doslova. Od zbytku průvodu je totiž dělila vyklizená ulice, kterou hlídali po zuby ozbrojení policisté.

Televizní záběry z nedělního pařížského průvodu vypadaly dramaticky a všichni politici na nich vypadali odvážně a odhodlaně. O jejich bezpečnost také bylo náležitě postaráno. V čele milionového průvodu, který zaplnil ulice Paříže, ale nešli. Ne přímo.

Vyrazili před ním a měli ujít pouhých 300 metrů, vzdálenost navíc v průběhu pochodu organizátoři zkrátili na 200 metrů. Politici v čele s Hollandem tak ušli jen pár kroků. I tak v sobě museli najít dost odvahy. "Z bezpečnostního hlediska je to naprosté šílenství," komentoval v neděli pochod Paříží bezpečnostní expert Andor Šándor.

Na místo i zpět odvezly politiky autobusy. Společnost jim dělali pozůstalí po obětech útoku na redakci Charlie Hebdo. Jinak mistrovská práce televizí praskla kvůli jednomu nešikovnému záběru, na kterém je vidět, že politici jdou asi v deseti řadách odděleni vpředu i vzadu volným prostranstvím. Když je televize zabírala čelně, šlo vidět pouze tváře státníků a temena jejich hlav.

Elitní skupinu chránila ze všech stran ochranka, která se dokonce vmísila mezi ně a pozůstalé. Za první řadou politiků šla hned řada jejich strážců, kteří byli připraveni v okamžiku nebezpečí své svěřence chránit vlastními těly. To, co v televizi vypadalo jako neohrožený krok politiků z celého světa, bylo tedy šikovně nasnímané vysílání, které vypadalo dramatičtěji, než tomu skutečně bylo.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zelena.karkulka ( 13. ledna 2015 22:21 )

 Těch podvodů s tímhle ,,případem,,vyplyne ještě spousta

d3lfin ( 13. ledna 2015 20:33 )

Přesně, všichni politici (naši nejvíc) jsou jen dobře placení lháři a podvodníci.

gabreta ( 13. ledna 2015 19:57 )

Ti se určitě fotili v HOLLYWOODU, jak jsou zesr.aní, aby je nikdo nepicnul!! A organizoval to Rambo a CML Santixkauz!!!

tupka.jentakjen ( 13. ledna 2015 18:12 )

Tak to snad je jasný, ne? Mělo to být symbolický, jinak by to bylo hotový šílenství. Blesk se probudil

Zobrazit celou diskusi