Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Útok pražských revizorů: Šikanovali turisty, pak utekli!

Ilustrační foto. Na arogantní chování revizorů si stěžují cizinci v praském metru.
Ilustrační foto. Na arogantní chování revizorů si stěžují cizinci v praském metru.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: lvi - 
7. dubna 2014
20:24

Podle svědka měli platné jízdenky. Agresivní pražští revizoři se přesto dožadovali zaplacení pokuty. Staršího páru turistů se zastal Dušan Spáčil. Neodradily ho ani výhrůžky a nadávky. Nakonec revizoři zmizeli jako pára nad hrncem.

Arogantní revizoři nevybíravým způsobem přesvědčovali turisty, že mají neplatné jízdenky. Pár Asiatů si však předem nastudoval pravidla cestování v městské hromadné dopravě v Praze. I podle Dušana Spáčila měli jízdenky skutečně v pořádku. „Po chvíli přišel druhý revizor, ještě arogantnější a prohlásil, ať je nezdržuji od práce," vzpomíná Spáčil, který odejít odmítl.

Po další výměně názorů mu jeden z revizorů pohrozil, že zavolá policii, která ho zadrží za bránění ve výkonu služby. „Souhlasím nadšeně. Své vyhrůžky dál stupňují. Vyjedeme k dozorčímu metra, který je ze situace vyjevený, ale nechá je někam zavolat,“ popisuje situaci.

Při čekání si chtěl oba muže vyfotit na mobil. To je je rozčílilo ještě víc. Potom se vrátil k turistům stojícím opodál a ti se ho zeptali, jestli už mohou odejít. “Váhám, "no asi vás ještě nepustí". Pak ale zjišťuji, že ani je, ani mě, nikdo skutečně nedrží – revizoři zmizeli do stříbrných dveří v rámci stanice. Ještě chvíli rozpačitě postáváme, a pak se rozcházíme,“ dodává Spáčil, který příběh zveřejnil na svém facebookovém profilu a okamžitě sklidil velký ohlas.

Vyjádření dopravního podniku pro se Blesk.cz:

Jedná se o případ ze středy 2. dubna 2014, kdy přepravní kontroloři DPP kontrolovali ve stanici Malostranská dvojici zahraničních turistů.
S oběma pány byl zmiňovaný případ projednán. V tuto chvíli nelze přistoupit k žádnému postihu, vzhledem k tomu, že neexistuje oficiální stížnost, kterou by vůči chování těchto
dvou přepravních kontrolorů DPP obdrželo. DPP se v tomto směru řídí platnou kolektivní smlouvou. V případě, že bude stížnost oficiálně podána, má zaměstnanec
možnost se k ní v určité lhůtě vyjádřit a může být přikročeno i k osobní konfrontaci, při které jsou ověřeny výpovědi obou zúčastněných stran.
Následně pak může nadřízený vedoucí obou zaměstnanců přikročit ke konkrétnímu opatření, případně postihu. Případ v tuto chvíli ještě tedy není uzavřen.  

 

trip ( 8. dubna 2014 08:00 )

kdyz na letisti zaplatis palivovy poplatek do toronta, tak to nemusi znamenat, ze odletis. leta se na letenku, jezdi se na jizdenku, ne na doplatkove jizdenky. ale dohadovat se s omezencem, co argumentuje slovy:"je uplne jedno jestli turiste meli spravnou jizdenku nebo ne" urcite smysl nema.

jahodove_ticho ( 7. dubna 2014 23:51 )

Já zas zažil šikanu dánskejch turistů v tramvaji, že měli lístky, ale špatnou zónu. Sám se v tom dezorientuju. Revizoři se chovali jak gestapáci, chudák dítě co měli sebou...

vizard ( 7. dubna 2014 22:31 )

Ano, pak už je jenom chcípání hlady.

vizard ( 7. dubna 2014 22:16 )

Když slyším Čechy mluvit o sockách, tak se musím smát - nejmenší platy v EU, nejvyšší ceny potravin v EU, přitom kvalita potravin je odpad, žádné pracovní příležitosti, korupce absolutně všude, okrádání a rozkrádání, ale Češi si žijí!!!!

mememumu ( 7. dubna 2014 22:02 )

Co jsou hodnoty vás parazitní lůzy, vím velice dobře, byť tyto hodnoty pochopitelně nesdílím, připosránku.

Zobrazit celou diskusi