Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Velké překvapení: Čas 00:01 a Česko už má 4 „první“ miminka!

Autor: ČTK, geo - 
1. ledna 2014
14:20

Tradiční očekávání prvního dítěte roku narozeného v Česku nemá letos jasného vítěze. O nepsaný titul se letos dělí dokonce čtyři miminka najednou! Tři kluci a jedna holčička se narodili během první minuty po půlnoci. Dva chlapci jsou z jihomoravského kraje, třetí ze Zlínského.  Holčička je z Liberecka.

Prvním miminkem v Libereckém kraji je malá Isabel, která se minutu po půlnoci narodila v liberecké nemocnici. Děvčátko váží 2,99 kilogramu a měří 49 centimetrů. Také na jižní Moravě se letos stejně jako loni narodily dvě děti minutu po půlnoci. V obou případech jde o chlapečky, oba jsou z Brna. Malý Kryštof při porodu vážil 3,715 kilogramu a měřil 50 centimetrů a jeho maminka ho porodila ve Vyškově. Tomáš je o centimetr menší a vážil 3,72 kilogramu. Narodil se mamince v Brně na Obilním trhu. Ve Zlínském kraji se minutu po půlnoci narodil Vojtěch v nemocnici v Kroměříži. Chlapec váží 3,6 kilogramu a měří 50 centimetrů.

První pražanda 11 minut po půlnoci

 Dvě minuty po půlnoci se pak v plzeňské fakultní nemocnici narodila holčička Eliška. Je prvním letošním miminkem v Plzeňském kraji. Prvním letošním miminkem narozeným v Karlovarském kraji je holčička Mia, která na svět přišla v chebské porodnici šest minut po půlnoci. Prvním dítětem narozeným letos v Praze se 11 minut po půlnoci stala Alma v porodnici u Apolináře.

Ve středních Čechách se první dítě roku narodilo v Mladé Boleslavi. Je jím holčička Kateřina, která přišla na svět 40 minut po půlnoci. V Pardubickém kraji se jako první narodil Pavel, a to v porodnici v Chrudimi v 01:22. Prvním letošním dítětem v Olomouckém kraji je Vojtěch, který se narodil v přerovské porodnici v 1:04. Na Vysočině je první chlapec Nikolas, narodil se v 02:16 v pelhřimovské porodnici. V hradeckém kraji se jako první narodil Matěj v 02:29 v nemocnici v Náchodě. V Ústeckém kraji se jako první narodila tři hodiny po půlnoci Terezka v Roudnici.

První dvojčata jsou z Budějovic

V Jihočeském kraji přišla letos první na svět dvojčata Daniel a Dominik, a to ve 04:10 a 04:11 v českobudějovické porodnici. První letošní dítě v Moravskoslezském kraji se narodilo minutu po páté hodině ranní ve Slezské nemocnici v Opavě. Chlapeček dostal jméno Viktor.

 Loni se v prvních deseti minutách nového roku v Česku narodilo sedm dětí, tři holčičky a čtyři kluci. Úplně první se tehdy na svět podívala dvě děvčátka v Jihomoravském kraji. Justýna Jarošová z Brna a Bára Bulová ze Staroviček na Břeclavsku se narodily také v první minutě po půlnoci. O minutu později je následoval Vladimír Šmídák z Brna a holčička Mariana z Prahy, která přišla na svět ve vrchlabské porodnici.  

kapturek ( 2. ledna 2014 06:10 )

ja ho mam mozna v pytli ale u tebe je jiste ze ho mas v hlave

ninga ( 1. ledna 2014 22:10 )

doktoři tlačili

zlymikes ( 1. ledna 2014 19:41 )

doktoři se snažilli,jako každý rok.Někdy je takové soutěžení až k smíchu

xapela ( 1. ledna 2014 17:42 )

no to se teda nedá posunout

miriam ( 1. ledna 2014 16:01 )

Zřejmě máš problém s pochopením psaného textu - kapturek nepsal o plánování paterčat, ale o přepísknutém mediálním cirkusu, který se kolem nich strhnul. Hodně zdravíčka do nového roku i tobě

Zobrazit celou diskusi